Home Realitate Tânăr condamnat la 24 de ani de închisoare după ce a cauzat...

Tânăr condamnat la 24 de ani de închisoare după ce a cauzat un accident de circulație, în care au murit o mamă și copilul acesteia

2208

Povestea este una cât se poate de reală, dar evident, de pe meleagurile Statelor Unite. Am vrea și noi să vedem în România asemenea pedepse pentru cei care omoară pe șoselele publice oamenii nevinovați din cauza teribilismului. În clipul de mai jos avem motivarea hotărârii, expusă de judecătorul american, care explică cât se poate de clar faptul că participarea la curse ilegale de mașini, presupune conștientizarea pericolului social de către cei care participă. Așadar. cazul nu poate fi considerat drept un simplu accident de circulație. 

Am avut și noi în România cazuri în care familii întregi au fost distruse de fel de fel de inconștienți, și evident maxim ce sa putut da au fost câțiva ani cu suspendare. Nu este de mirare faptul că pe șoselele din România se moare mai ceva ca în Siria de bombe, din moment ce oamenii care greșesc într-un mod absolut incalificabil, nu sunt niciodată trași la răspundere pentru acțiunile lor. Dacă am avea în România pedepse precum cele din America, țara nu ar mai fi în topul statelor în care se moare pe șosele în accidente rutiere ca la balamuc.  

Evident, tânărului de 18 de ani din clip nu îi vine să creadă ce aude, dar acestea sunt urmările justiției corecte din Statele Unite. Asta înseamnă de fapt justiție corectă: să te asigur că dai un exemplu prin care stopezi o problemă, dar în același timp pedepsești pe merit pe cei care greșesc într-un mod incalificabil. 

Clipul este destul de nou din 9 aprilie 2021 și a strâns până acum aproape două milioane de vizualizări,  va mai strânge probabil multe . 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.