Home Diverse VREI SA RENUNTI LA ABONAMENT DAR SA PASTREZI CARTELA CU NUMĂRUL DE...

VREI SA RENUNTI LA ABONAMENT DAR SA PASTREZI CARTELA CU NUMĂRUL DE TELEFON? ACUM ESTE POSIBIL!

538

Se rostogolește în societate ideea conform căreia dacă decizi să închizi un abonament la o companie de telefonie mobilă (oricare dintre ele: Orange, Vodafone sau Telekom), automat o să pierzi numărul de telefon pe care-l deții de ani de zile. Motiv pentru care mulți clienți de abonamente au rămas legați de acest tip de serviciu vreme îndelungată.

Ei bine, acest mit este TOTAL FALS. Printr-o simplă cerere, uneori chiar și telefonică, companiile de telecomunicații sunt obligate să transforme cartela de abonament în cartelă PrePay, care se poate reîncărca lunar de către proprietar.

Evident, companiile de telecomunicații nu vor face niciodată o campanie de informare a abonaților pe această speță și le convine de minune acest mit rostogolit în societate, întrucât știm cu toții: un abonament este mult mai scump față de o cartelă PrePay iar beneficiile furnizate nu sunt cu mult peste ce se oferă în zona de PrePay.

Astăzi există chiar și posibilitatea de a renunța la un abonament Orange, transformarea abonamentului în cartelă ca să nu se piardă numărul de telefon și portarea cartelei într-o altă rețea de telefonie mobilă. Poți avea număr de telefon de la Orange dar tu să activezi cu cartela SIM în rețeaua Telekom sau Vodafone.

Procesul se numește simplu PORTARE.

Care sunt principalele avantaje ale cartelei PrePay?

De ce tot mai mulți clienți de abonamente migrează la PrePay?

În 2023, cartela PrePay are infinit mai multe avantaje față de abonament. În primul rând, beneficiile nu mai au aceeași valoare cum aveau în trecut. În urmă cu 10-15 ani societatea încă își mai baza comunicațiile pe telefoane mobile, oamenii aveau nevoie de minute, de SMS-uri, iar la abonamente beneficiile erau mai bune.

Astăzi, comunicațiile s-au mutat în mediul online (cu ajutorul conceptului smartphone) și nu prea mai are nimeni nevoie de minute sau SMS-uri, de multe ori nici de GB de trafic 4G, 5G, întrucât prin intermediul aplicațiilor WhatsApp sau Messenger poți comunica cu oricine gratis atât timp cât ești conectat cu la un router prin intermediul Wi-Fi. În plus, aceste aplicații Android sau iOS permit și transferuri de fișiere între cei care comunică, lucru de altfel imposibil prin intermediul apelurilor vocale sau video oferite prin intermediul telecomunicațiilor GSM.

Așadar, din moment ce beneficiile nu mai sunt așa importante pentru clienți, mulți migrează spre zona de PrePay unde costurile lunare sunt mult mai mici față de abonamente. Spre exemplu, cea mai ieftină reîncărcare Vodafone costă 5 euro, în timp ce abonamentele Vodafone pornesc de la 9 euro pe lună (RED9).

În al doilea rând, lumea s-a cam săturat de condiționare. Oamenii își doresc libertate și abonamentele te țin legat doi ani de un anume operator. Nimeni nu îți garantează ca și client, faptul că acel operator va fi unul serios pe durata celor doi ani, nimeni nu îți garantează că vei avea semnal foarte bun la telefon oriunde în țară timp de doi ani.

Dacă mai punem la socoteală și facturile umflate inexplicabil cu care mulți amatori de abonamente s-au trezit la un moment dat, dacă mai punem la socoteală și limitările inexplicabile aplicate clienților care folosesc prea intens anumite servicii, este clar de ce există o migrație masivă spre zona cartelei PrePay.

În zona PrePay îți cumperi o reîncărcare Vodafone și nu mai ești legat de nimeni. Nu ești mulțumit de serviciile Vodafone? Te poți muta la orice oră din zi și din noapte la Orange sau la orice alt operator dorești. Gratis, fără să îți ceară nimeni taxe de reziliere absolut ridicole și abuzive, parcă în dușmănie și răzbunare față de client.

Este vorba despre o libertate după care mulți clienți de abonamente au tânjit ani de zile și de care nu mai vor să se despartă pentru nimic în lume după ce au migrat spre cartela PrePay. Trăim vremuri dificile, pline de stres și de lipsuri, pline de țepe și de sentimente paranoice dezvoltate de experiențe neplăcute din trecut vis a vis de „relația de parteneriat” dintre un cetățean și o companie de telecomunicații, și este în interesul nostru să stăm cât mai departe de zonele de stres, iar zona de abonament în România din păcate a devenit în ultimii ani una foarte stresantă.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.