Home Realitate De ce a prins atât de bine la public telenovela românească „Vulpița...

De ce a prins atât de bine la public telenovela românească „Vulpița și Viorel”

2360

Telenovela românească „Vulpița și Viorel” a prins atât de bine la public pentru că, vrem sau nu să recunoaștem, avem un popor care deține un nivel de inteligență majoritar redus, suficient de redus cât să se identifice cu unul dintre cele două personaje, suficient de redus cât să stea cu gura căscată la TV, susținându-și părerea prin comentarii.

Noi românii am avut mereu impresia că suntem o specie oarecum superioară, cu un nivel de inteligență peste media europeană. Păi nu eram noi cei care spuneam că sistemul educațional din SUA dă naștere unor oameni mai puțin inteligenți decât copiii noștri? Nu noi eram cei care ne duceam prin străinătate și făceam comparații, spunând că străinii nu învață atât de mult în școală precum învățăm noi? Ba da…

Mereu am avut impresia doar că suntem deasupra celorlalte popoare, am uitat însă de răspunsul la întrebarea „De ce suntem săraci?”. Păi suntem săraci tocmai pentru că nu suntem inteligenți, tocmai pentru că suntem aroganți degeaba, tocmai pentru că în loc să mergem să muncim, stăm cu ochii lipiți de TV să vedem ce au mai făcut Vulpița și Viorel.

Acesta este adevărul, chiar dacă ne doare. Suntem un popor de proști.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.