Home Diverse Motoreductoare – criterii de bază în alegerea acestora

Motoreductoare – criterii de bază în alegerea acestora

1678
Motoreductoare

Industria modernă necesită echipamente și accesorii care să asigure atât anduranță, cât și economie. Vremurile pe care le trăim sunt orientate spre performanță, performanță industrială care trebuie să vină la pachet cu calitatea, anduranța dar și cu economia. Micile făbricuțe care funcționează în România dar care alcătuiesc per total conceptul numit „industrie” au nevoie de echipamente și accesorii industriale de foarte bună calitate pentru a funcționa corespunzător iar avansul tehnologic le aduce în prim plan componente speciale precum aceste motoreductoare, piese fără de care procesul industrial nu ar mai fi atât de eficient, atât de calitativ sau econom.

Despre motoreductoare vom discuta în cele ce urmează, vom vorbi despre cum trebuie alese, care sunt de fapt criteriile de bază în alegerea lor. Veți vedea că nu este nimic foarte tehnic, știu că atunci când se face upgrade industrial multă lume se teme. Vom vedea așadar cum se aleg ele și de unde mai ales le putem cumpăra pe cele mai calitative din România, există un pont pe care o să vi-l dau la finalul acestui articol.

Motoreductoare – criterii de bază în alegerea acestora

Ca să poți alege motoreductoare industriale pentru afacerea ta, trebuie în primul rând să stabilești exact care sunt cerințele pe care acestea trebuie să le îndeplinească. Trebuie să ții cont de locurile în care vor fi montate pe instalație  (există mai multe modele: melcate, planetare, etc). În funcție de spațiul disponibil, atent măsurat, se poate merge mai departe cu alegerea. Apoi, trebuie să știi ce fel de putere este disponibilă în acel ansamblu, dacă este vorba despre motoare electrice la 220 sau la 380. Evident, motoreductoarele diferă în funcție de motor.

Ca și detalii mai tehnice trebuie să te gândești un pic la performanțele pe care vrei să le obții. Trebuie să te gândești ce cuplu nominal și ce turație sunt necesare la ieșire, trebuie să stabilești clar care este puterea motoarelor și de câte ori pe oră va vor fi acționate aceste motoreductoare. Nu în ultimul rând, atunci când vrei să achiziționezi motoreductoare, trebuie să iei în calcul condițiile de mediu în care acestea vor lucra. Temperatura, umiditatea și praful sunt factori care influențează foarte mult performanțele motoreductoarelor.

Motoreductoare – factorul de serviciu FS. Cât de important este acesta?

Factorul de serviciu – FS – este foarte important atunci când avem de ales motoreductoare. Pentru a determina acest factor de serviciu, trebuie să știți care sunt puterea și turația motoarelor electrice, care este numărul de acționări pe oră, care este tipul de sarcină (uniformă sau variabilă) al instalației cu pricina. Factorul de serviciu este cel care aduce în prim plan conceptul de fiabilitate. Deși aparent sunt detalii tehnice complicate, deși alegerea acestor motoreductoare pare un procedeu dificil, trebuie să știți că factorul de serviciu trebuie să fie cât mai ridicat în vederea reducerii uzurii premature iar companiile de specialitate care comercializează motoreductoare dețin date amănunțite care vă pot ajuta să alegeți niște echipamente cu un FS cât mai ridicat.

Motoreductoare – de unde le putem cumpăra pe cele mai bune în România?

În România, cele mai bune motoreductoare le aduc în prim plan cei de la Proconsilgrup. Discutăm despre o companie care se află pe piață din 2004 și care-și dă mereu interesul pentru a mulțumi clienții. Dacă nu prea le aveți cu tehnica, cei de la Proconsilgrup vă pun la dispoziție consultanți care vă pot ajuta și înainte de achiziție dar și după. Este una dintre puținele companii care oferă un astfel de suport și care din punctul meu de vedere merită tot respectul. Este în interesul lor direct să aibă toți clienții mulțumiți, fiind vorba despre industriași mici, mijlocii și mari, sunt șanse mari ca aceștia să revină cu noi comenzi pe viitor.

Acum rămâne la aprecierea fiecăruia ce anume dorește să cumpere și de la cine. Cei care doresc calitate și dezvoltare vor încerca întotdeauna să ajungă la companii de renume care le pot asigura ceste două necesități, care le vor pune la dispoziție toate mijloacele necesare pentru un progres industrial sănătos.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.