Am dat recent peste un clip pe YouTube cu nimeni altul decât Zidane. Da fraților, legenda fotbalului internațional. Din punctul meu de vedere Zidane a fost și va rămâne unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din istorie și asta nu doar din cauza cifrelor. Este vorba și de prestanță, și de caracter dar mai ales despre stilul său de joc.

Zidane avea un stil de joc foarte matur, foarte sigur, cu sclipiri de geniu atunci când nimeni nu se aștepta. Până și driblingul său era unic și totodată așa de banal. Însă funcționa întotdeauna. Cine poate uita „bicicleta lui Zidane”? Este o fentă folosită în fotbalul internațional de zeci de ani, chiar și astăzi, și nimeni parcă nu a reușit să-i dea atât de multă valoare precum Zidane. O fentă simplă și foarte eficientă.

Multă lume spunea că Zidane are un stil de joc învechit dar pentru mine nu a contat. Era jucătorul meu preferat în copilărie alături de Fabien Barthez, doi francezi care au făcut istorie pentru această țară în timpul campionatelor mondiale și europene de fotbal. Au făcut parte dintr-o generație de aur asemenea generației noastre, care l-a avut pe Hagi în frunte. Din păcate și Franța a scăzut ca valoare fotbalistică în ultimii 20 de ani.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.