Spuneam de multe ori în articolele mele faptul că în urmă cu mulți ani, nimeni nu ar fi putut crede faptul că astăzi vor exista calculatoare micuțe, care să ne permită să muncim de acasă. Ei bine, se pare că m-am înșelat. Cineva chiar a prezis viitorul calculatoarelor în 1974, când un PC însemna de fapt un dulap cât un perete, un aparat care nu știa să facă nimic din ce știu să facă astăzi calculatoarele moderne.

Este vorba despre scriitorul science fiction Arthur C. Clarke, un om cu o viziune mult peste normal care, iată, a reușit să prezică viitorul. Aveți mai jos clipul cu pricina în cazul în care nu credeți. Ar fi curios să vedem un astfel de „Nostradamus” în prezent, dacă am pune urechea la tot ce se aude în materie de viitor din partea celor care astăzi se ocupă cu S.F.

Din păcate, noi nu prea suntem obișnuiți să ne uităm în gurile celor care prezic viitorul IT pentru că în anii 70-70 toată lumea credea că-n anii 2000 societatea va fi ca-n The Jetsons, cu mașini zburătoare și calculatoare care sunt capabile să teleporteze ori ca-n Star Trek, să compună meniuri complexe în bucătărie din absolut nimic. Sunt curios dacă veți simți ceva special când veți auzi această „predicție”. Și aș vrea ca fiecare dintre voi, cei care citiți acest articol, să mergeți apoi în secțiunea de comentarii și să vă spuneți părerea despre cum credeți voi că vor fi calculatoarele în viitor. Poate, cine știe, avem un vizionar de clasă printre noi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.