Trăim niște vremuri în care există o adevărată explozie a comerțului online. Internetul a devenit un suport excelent pentru comerț iar societatea pare să agreeze din plin acest concept. Tuturor ne place să stăm să cumpărăm online, de la căldură, absolut orice, în loc să plecăm prin frig să pierdem vremea pe la magazinele din oraș.

Dacă te bate gândul să deschizi și tu un magazin online, nu te grăbi. Există multe lucruri de pus la punct înainte să apuci să faci prima vânzare. Hai să vedem împreună care sunt cele mai importante 10 lucruri de pus la punct înainte să-ți deschizi un magazin online.

10 lucruri de pus la punct înainte să-ți deschizi un magazin online

  1. Trebuie să-ți deschizi o firmă. Nu ai cum să vinzi online fără forme legale.
  2. Trebuie să găsești un depozit. Mulți dintre voi stați la casă și aveți ceva spațiu.
  3. Alege un nume simplu și catchy. Să fie simplu de reținut și ușor de accesat.
  4. Gândește-te câți angajați ai nevoie. Foarte important acest aspect, vei avea nevoie.
  5. Asigură-te că aduci ceva în plus. Dacă deschizi doar ca să aglomerezi piața, nu e ok.
  6. Alege cu atenție firma de web design. Sunt mulți care se ocupă de creare magazin online dar puțini sunt cei care se pricep în adevăratul sens al cuvântului.
  7. Fii atent la găzduirea pe care o cumperi. Un magazin online are nevoie de mult spațiu și de servicii de calitate, rapide. Altfel, experiența utilizatorului va fi una proastă.
  8. Stabilește o politică de retur orientată spre client. Asta dacă vrei să fii serios.
  9. Asigură-te că ai la dispoziție descrieri complexe de postat. Foarte important.
  10. Pune de-o parte bugetul pentru marketing. Nu o să faci nimic dacă nu investești.

Acestea sunt de departe cele mai importante 10 lucruri de pus la punct înainte să-ți deschizi un magazin online. Și ia în calcul faptul că toate chestiile astea durează, nu o să poți face nimic peste noapte sau de la o zi la alta.

Chiar dacă-ți pui în cap să rezolvi totul în câteva zile, va fi imposibil așa că mai bine iei totul cap coadă într-un ritm normal și așa te asiguri că nu faci nici prea multe greșeli.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.