Haideți că am dat pe net peste un clip care face Poliția Română de râs. Eu unul nu am avut probleme cu această instituție până acum, având o părere în general bună despre ea, înăbușă după ce am văzut clipul de mai jos, mi-am cam schimbat părerea. Pe scurt, cineva filma cu telefonul mobil o mașină de poliție care oprise o basculantă. Se dau jos polițiștii din mașină și vin la omul cu camera să-l amendeze pe motiv că-i filmează, că nu au voie să-i filmeze.

Întrebarea mea este următoarea: ce fel de agenți ies pe ușa școlilor de poliție? Care nu cunosc drepturile omului? Care vorbesc cu un aer oarecum regal și cu nasul pe sus cu cetățenii? Ce încredere să aibă cetățenii în această instituție când văd aceste imagini, cu un polițist golan și foarte agresiv care face gargară pe tema „Nu ai voie să mă filmezi”, el fiind persoană publică, angajată la stat, plătită din bani publici, exercitându-și atribuțiile pe spațiul public. Rușine Poliția română! Cu asemenea angajați, cetățenii își vor pierde încrederea de tot în această instituție.

Nu știu ce să mai zic. Țara asta se transformă încet dar sigur într-un mediu foarte neprietenos pentru oamenii amatori de dreptate și corectitudine. Nici nu vreau să mă gândesc ce nedreptate și se poate face în cazul în care filmezi pe stradă o agresiune și vine la investigație un asemenea polițist, care îți spune că nu ai voie să filmezi oameni.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.