SHARE

Am mai discutat noi în trecut despre neurologie, despre clinicile private de neurologie din România dar și despre tratamentele neurologice efectuate „gratuit” la spitalele de stat. Ei bine, astăzi vom discuta despre electroencefalogramă. Vom vedea ce este, cine trebuie să o facă și unde anume se poate face. Este un subiect destul de interesant din punctul meu de vedere, mai ales că tuturor ne place noul, ne place tehnologia ultra modernă. Vom vedea cât de mult s-a dezvoltat tehnica medicală în ultimii ani prin intermediul unui EEG (electroencefalogramă).

Ce este electroencefalograma?

După cum îi spune și numele, electroencefalograma reprezintă o investigație foarte amănunțită a activității creierului. Se montează niște electrozi pe scalp și este înregistrată astfel activitatea electrică a neuronilor, ritmul cardiac, saturația de oxigen, mișcările corpului, etc. Deși neurologia nu este un domeniu al științei atât de dezvoltat, umanitatea cunoaște foarte puține lucruri despre modul de funcționare al creierului, în ultimii ani s-au făcut progrese destul de mari. Au apărut aceste electroencefalograme care pot fi interpretate de medicul de specialitate și se poate astfel ajunge la niște diagnostice mult mai precise. Având diagnostice precise, tratamentul va fi mai bun. Se pot depista epilepsii, tumori, boli genetice și așa mai departe.

Cât durează o electroencefalogramă și care sunt costurile?

Indiferent că discutăm despre o electroencefalogramă normală sau una video, aceasta poate dura între 3 și 72 de ore. Fiind vorba despre o analiză foarte complexă, e nevoie de timp. Costurile variază între 900 și 4200 lei, în funcție de durată. E clar că dacă va fi nevoie de internare pe timpul nopții, costurile vor fi mult mai mari de 900 de lei. Oricum, un preț destul de ok pentru o investigație atât de complicată, efectuată cu niște aparate ultramoderne. Dacă sunteți interesați, puteți face un EEG la Clinica Neuroaxis, una dintre cele mai bune clinici de neurologie din București și din România.

Consider că viața, sănătatea noastră nu trebuie să aibă preț. Atât timp cât avem la dispoziție metode ultramoderne pentru investigații, este în avantajul nostru să profităm de ele și o să ne asigurăm un viitor cât mai lipsit de probleme.

Articole Recomandate

BikeXCS, partener oficial în programul „Biciclisti în București 2018” Ai un Voucher de 500 de lei prin proiectul „Bicicliști în București” lansat de Primăria Capitalei? Vino în magazinele BikeXCS din București pentru a-ți achiziționa o bicicletă! Bicicletele achitate cu...
VIDEO – 9 Sfaturi pentru un zâmbet perfect Cauți modalități noi de albire a dinților? Am descoperit 9 metode pe care le poți încerca acasă și care nu îți vor face deloc rău și nu îți vor provoca durere. Dacă aplici aceste sfaturi în mod regula...
VIDEO – 12 sfaturi utile pentru sănătatea dinților și a gingiilor Ai visat întotdeauna la un zâmbet de Hollywood? Îți dorești dinți sănătosi, puternici și albi ca zăpadă? Atunci urmărește acest videoclip cu sfaturi de îngrijire a dinților și dinții tăi îți vor spune...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here