Home Diverse Unde este grija pentru întreținerea ascensoarelor?

Unde este grija pentru întreținerea ascensoarelor?

1582
întreținerea ascensoarelor

M-am dus ieri la un amic ce locuia într-un bloc turn pe la etajul 8 și am fost nevoit să iau liftul. Băi frate, am simțit că trăiesc în anii 70 după ce s-au închis ușile. Evident, liftul cu pricina era foarte vechi dar nu știu, părea atât de prost întreținut… Pocnea din toate încheieturile, se zdruncina, la un moment dat când am ajuns pe la etajul 5 s-a blocat între etaje. Odată văzut la etajul 8, mi-am făcut cruce în semn de mulțumire pentru divinitate că nu m-a lăsat la greu și am jurat să nu mai folosesc niciodată mașina timpului, adică liftul scării B a blocului F7 din orașul meu de baștină.

Întrebarea care se impune este de ce aceste lifturi nu sunt întreținute? Cât poate să coste frate un contract pentru întreținere ascensoare? Probabil că nu foarte mult dar la noi oamenii abia dacă reușesc să-și plătească întreținerea. La noi oamenii mereu adună datorii pe la regie dar fumează și beau de sting. Desigur, sunt și oameni care chiar nu au dar să fim serioși. Ceea ce nu înțeleg ei este faptul că dacă nu există un contract pentru întreținere ascensoare, acel lift devine pericol și mai devreme sau mai târziu ori se va întâmpla o nenoroire, ori vor ajunge cu toții să urce pe scări.

În momentul în care între români va exista înțelegere, în momentul în care aceștia vor conștientiza că a locui într-o comunitate nu aduce doar avantaje, ci și responsabilități, lucrurile se vor schimba un pic. Nu vor mai exista aceste lifturi pericol public pentru că oamenii vor realiza faptul că într-o zi acestea s-ar putea prăbuși cu copiii lor înăuntru. Sau cu mamele lor înăuntru. Nu e de glumă și nici de joacă cu această idee de întreținere ascensoare. Ar trebui să fie o prioritate pentru toată lumea, indiferent de nivelul comunităților. Președinții de bloc sunt cei responsabili pentru întreținerea acestor bunuri și probabil fără bani, nu au cum să repare nici măcar un gard, ce să mai zic de lift.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.