Home Diverse De ce husa pentru telefon este încă foarte necesară

De ce husa pentru telefon este încă foarte necesară

1006

Cred că nimic nu e mai nașpa decât să-ți spargi telefonul mobil, lucru deloc dificil dacă ne gândim cât de fragile au ajuns aceste dispozitive. Display-urile mari, din sticlă, sunt destul de ușor de crăpat iar dimensiunile spre 6 inci nu sunt deloc favorabile unei prize bune în mână. Dacă mai pui la socoteală faptul că ai două mâini stângi, mai mult ca sigur vei sparge telefoane la greu tot restul vieții.

Și nu, faptul că s-a ajuns la Gorilla Glass 5 nu ajută prea mult pentru că tot casabilă este acea sticlă. Să nu ne îmbătăm cu apă rece zic, nu există telefon care să aibă un display incasabil, sau mai bine zis un touchscreen. Nici măcar cele destinate lucrului pe șantier nu sunt atât de rezistente pe cât se laudă producătorii. În acest context, husele pentru telefoane sunt încă foarte utile.

Da, știu, de multe ori sunt incomode însă în momentul în care ții la telefonul tău și știi că nu trece o zi fără să-l scapi pe jos, e clar că trebuie să sacrifici comoditatea. Un telefon cu husă este mai util decât unul spart sau unul care nu mai funcționează deloc. Să nu uităm că telefoanele mobile moderne nu mai au taste din care să poată fi controlate. Dacă nu mai funcționează touchscreen-ul nu mai funcționează nici ele absolut deloc, nici să răspunzi la apel nu mai poți.

Eu unul am comandat o husă Huawei P8 Lite, chiar dacă telefonul nu este unul scump. Sunt de părere că orice telefon indiferent de valoarea lui, trebuie oarecum protejat e accidente. Nu toți își permit un Samsung Galaxy S8 sau un iPhone X ce am văzut că a apărut și prin România la 6100 lei.

Husele pentru telefoanele mobile sunt încă utile, dar cum rămâne cu foliile?

Discutam într-un articol trecut despre foliile pentru display și dacă de multe ori acestea sunt considerate inutile, mai ales cu Gorilla Glass 5 în acțiune și-n prim plan, părerea mea este că sunt capabile să vă ofere un pic mai multă protecție. Mai mult ca sigur acea folie, mai ales dacă este din sticlă va reuși să preia din șocuri la un moment dat și va reuși să evite un mic dezastru.

Pentru cei care nu știu, înlocuirea unui touchscreen/display poate să coste mai mult de jumătate din prețul de magazin al unui smartphone. Bine, în unele cazuri (Allview) costă exact cât telefonul, cel puțin atât mi-au cerut mie mai demult pentru o  schimbarea unui touchscreen și a unui display. Cred că cel mai bine ar fi să încercăm pe cât posibil să protejăm aceste dispozitive, că de reparat nu e tocmai ieftin. E mai bine să previi decât să încerci să repari după, părerea mea.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.