Mereu mi-am pus întrebarea cum Dumnezeului sunt întreținute acele linii de înaltă tensiune amplasate în mijlocul pustiului, cum ajung echipele de intervenție acolo și cum naiba se urcă oamenii să repare asemenea instalații. Ei bine, am găsit pe net clipul de mai jos care mi-a răspuns într-un fel tuturor nelămuririlor. Totul se face cu ajutorul elicopterului. Privesc imaginile și mă minune de cât de precisă trebuie să fie mâna pilotului care trebuie să zboare la punct fix destul de mult și după cum știm, e cam greu de făcut asta cu elicopterul. Priviți cum se leagă și electricianul cu pricina de lina de înaltă tensiune. Mai întâi face legătura apoi se cablează. Această operațiune are ca scop montarea distanțierelor între liniile de curent electric, operațiune destul de riscantă.

Mi-aș dori să pot răspunde la întrebarea dacă aș fi capabil să desfășor și eu o asemenea activitate. Să mă pun într-un elicopter și să mă apropii așa de linii de înaltă tensiune, să le ating și să montez pe ele diverse chestii. Să nu uităm că acolo sunt 765.000 de volți, nu e de glumă cu așa ceva. Nici nu vreau să mă gândesc cam care ar fi costurile de instalare ale acestor distanțiere din moment ce se folosește un elicopter. E drept, poate să fie cam singura opțiune dacă este o regiune greu accesibilă. Poate să fie de asemenea o operațiune mult mai rapidă față de montarea cu ajutorul acelor cărucioare speciale , să nu mai zicem de faptul că operațiunea se desfășoară fără downtime, adică electricitatea nu este întreruptă absolut deloc. Mi se pare unul dintre cele mai periculoase joburi din lume.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.