Pe Vali Boghean l-am văzut prima dată pe YouTube în momentul în care a scos piesa „Boschetar”, piesă care mie unul mi-a plăcut foarte mult. De ce mi-a plăcut? Pentru că e atât de diferită de absolut tot ce se cântă în România anului 2016. Vali aducea în prim plan o piesă care evident, nu avea cum să devină viral sau hit sau cum vreți să-i spuneți dar care avea să placă oamenilor inteligenți cu gusturi bune, destul de puțini la număr în România din păcate.

În cele ce urmează avem o piesă compusă de nemuritorul colindător Ștefan Hrușcă, în combinație cu nemuritorul Adrian Păunescu. Vă dați voi seama care a compus versurile și care muzica, nu? Ei bine, pot spune cu toată sinceritatea faptul că am auzit piesa asta cântată de foarte multe persoane, persoane talentate, însă doar piesa lui Vali m-a făcut să rămân așa, ațintit asupra căștilor, asupra monitorului de la calculator. Este o performanță LIVE care mie mi-a plăcut foarte mult.

Lăsând la o parte mesajul transmis de această piesă, care este unul foarte profund, original și clar, Vali reușește să imprime acordurilor un aer aparte. Este un aer de noutate combinat cu nostalgie și gânduri ce vin ca un fel de flashback în cazul în care avem părinți care au o vârstă deja venerabilă. Mă gândesc acum cât de mult ar conta ca oameni precum Vali Boghean să fie promovați mai mult, asemenea muzică de calitate ar trebui să ajungă la cât mai multă lume.

Din păcate în România nu se promovează decât ce place maselor și masele noastre vor pită și circ, Auto-Tune și alte minuni care în realitate nu au nici o valoare. Bravo Vali Boghean & Band pentru interpretarea excepțională.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.