Videochatul în România începe să prindă contur din ce în ce mai evident. Dacă în urmă cu 10 ani nici nu se putea pune problema de un asemenea business din cauza prejudecăților, schimbarea de mentalitate care a luat naștere în ultima vreme permite tinerelor să câștige mult mai mulți bani dintr-un job legal și destul de lejer. Ei bine, fetele care au auzit de videochat știu că este de două tipuri: se poate face la studio sau de acasă. Care este varianta cea mai bună? După părerea mea cred că există multe dezavantaje videochat de acasă, dezavantaje despre care vom discuta și noi în cele ce urmează ca să puteți înțelege de ce recomand jobul dintr-un studio de videochat.

3 dezavantaje ale videochatului de acasă

  1. Lipsa conexiunii la internet de calitate. În România, chiar dacă furnizorii de net se laudă cu conexiuni Gigabit, serviciile de multe ori lasă de dorit. Intervine stabilitatea și greutatea cu care tehnicienii se deplasează în teren pentru a rezolva problemele. Dacă vrei să faci bani ai nevoie de o conexiune foarte stabilă la internet și de mare viteză, nu va merge cu cea de 100 Mb/s.
  2. 2. Lipsa aparaturii de ultimă generație. Nu vei putea să faci videochat cu o cameră web de proastă calitate. Vei avea nevoie de una profesională care costă sute de euro, poate chiar mii. De asemenea, ai nevoie de un calculator destul de performant, nu ai cum să faci videochat cu laptopul primit de la părinți în momentul în care te-ai dus la facultate sau ceva de genul.
  3. Lipsa șefilor. În momentul în care lucrezi de acasă nu mai ești productiv. Asta o poate spune oricine a decis să lucreze pe cont propriu și să renunțe la șefi. Atunci când nu mai e nimeni lângă tine să te pună la treabă, ai obiceiul să te lași pe tânjeală. Nu oricine se poate adapta la stilul jobului de acasă și astfel să rupă bariera delăsării. Munca de acasă nu este pentru oricine și eu sincer nu o recomand.

Așadar, în cazul în care vrei să lucrezi în videochat, mergi la un studio fizic unde clar vei putea să-ți faci treaba mult mai bine și implicit câștiga mai mulți bani.

GlamourStudio – Angajări Videochat in București

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

  1. Si eu cred ca faci mai multi bani daca la inceput te angajezi intr-un studio profesionist, unde ai totul asigurat si inveti ce ai de facut. Eventual, dupa ce prinzi experienta si pui ceva bani deoparte pentru a investi in echipamente bune, poti face si videochat de acasa, dar cu siguranta la inceput recomand munca in studio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.