Deși titlul sună poate destul de dur, o să explic în cele ce urmează care-i treaba cu copii proști. Ce este acela un copil prost? Ei bine, când spun prost mă refer la acel tânăr frumos și liber care după 12 ani de carte pică bacul cu note de 1, 2. Maxim 3. Bine, nu că ar conta nota atâta timp cât este sub 5, dar acesta este rezultatul unor părinți care au neglijat educația. Asta numesc eu un copil prost, unul care după zeci de ani de carte nu e capabil să ia un amărât de 5 la bacalaureat. Majoritatea au ajuns în acest stadiu din cauza faptului că au avut prea multă tehnologie în jur în copilărie și prea puține jucării educative pentru copii.

Am spus de multe ori că tinerii din ziua de azi se grăbesc să devină părinți mult prea devreme, nu sunt maturi, nu știu să crească un copil. Se ajunge astfel în situația în care în Mehedinți rata de promovabilitate la bacalaureat este puțin peste 50%, restul de 50% sunt niște proști. Dar nu mă înțelegeți greșit, nu este vina lor pentru că au ajuns proști, pur și simplu au avut ghinionul să aibă niște părinți care să le insufle pasiunea pentru manele și sparte de semințe, nu pentru carte. Așa sunt majoritatea părinților care preferă să cumpere odraslelor iPhone de 1000 de euro la 8 ani în loc să caute pe net jucării pentru copii oferite de Educlass, cu ajutorul cărora să-și dezvolte inteligența.

Din cauza faptului că tinerii din ziua de azi fac copii de care nu se ocupă, aceștia din urmă ajung și fără personalitate. Ia întrebați un tânăr frumos și liber care a picat bacul ce-i place, ce știe să facă, ce ar vrea să facă, unde se vede peste 4-5 ani… O să vedeți că nu are habar să se exprime și singurele cuvinte logice pe care le va scoate din gură vor fi niște „nu știu” înlănțuite, spuse oarecum irascibil, dându-și seama că e prost și că tu scoți în evidență treaba asta într-o orare care măsură. Fii deștept dacă nu vrei să ai un copil prost și educă-l de mic, cu jucării educative nu cu tehnologie.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.