Spre deosebire de străini, noi avem un litoral fragmentat asemenea unui puzzle.  De fapt nu există litoralul românesc, există o serie de stațiuni ce alcătuiesc acest litoral. Stațiunile sunt în număr de peste 15, dintre care amintim: 2 Mai, Cap Aurora, Constanța, Eforie Nord, Eforie Sud, Gura Portiței, Jupiter, Mamaia, Mangalia, Neptun, Olimp, Saturn, Vama Veche, Venus, etc. Toate aceste stațiuni se întind pe aproape 60 de kilometri de litoral românesc și dintre ele cea mai interesantă este de departe Mamaia. Cei care au petrecut concedii și au luat oferte cazare hoteluri Mamaia pot să confirme treaba asta fără dar și poate.

Mamaia însumează singură aproximativ 1/6 din totalul litoralului românesc și după cum spuneam mai sus, este cea mai solicitată stațiune pe timp de vară pentru că aici nu este vorba doar despre plajă. Oamenii pot sa se bucure și de alte distracții. Nu știu cum sunteți voi, însă eu unul mă plictisesc în 7 zile de stat la plajă dacă este singura activitate. Adică stai și la plajă dar o zi, două, după trebuie să-ți cauți ceva de făcut iar la Mamaia ai această posibilitate, poate și pentru faptul că este cea mai mare stațiune de pe litoralul românesc.

La Mamaia te poți bucura de Aqua Magic. Dacă nu ai auzit de Aqua Magic și locuiești în România, probabil că ai stat ascuns sub o piatră tot acest timp, asemenea unei râme. Este atracția principală din toată Constanța și cunosc oameni care s-au dus să facă acolo concedii, nu la marea propriu-zisă. Nu este absolut nimic ciudat pentru că distracția este fenomenală în acel parc de distracții acvatic. Este imens iar adrenalina este la ea acasă. Pe lângă Aqua Magic, există și  Satul de Vacanță, loc în care se găsesc 31 de restaurante românești. Dacă te duci la mare e musai să dai și pe la unul dintre aceste restaurante să mănânci o sărmăluță. După Aqua Magic și Satul de Vacanță, la Mamaia mai există și Telegondola, inaugurată în 2004, care-ți permite să vezi stațiunile de la o înălțime de 50 de metri, pe o distanță de 2.1 kilometri.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.