De mult nu am mai văzut o animație atât de interesantă. Pe lângă faptul că este una foarte foarte scurtă, este foarte  sugestivă. Despre ce-i vorba? Ei bine, avem una bucată pește care nu vrea să fie gătit și care caută prin fel de fel de idei să scape de cuțit sau de fiert. Încearcă el să iasă către „ocean”, se chinuie cum poate el mai bine, se umflă ca un balon, zboară chiar, pentru ca într-un final să se dea cu capul de un tablou ce simboliza niște valuri.

După ce trage un plonjeu în tabloul de pe perete, se înfige într-o sabie ninja apoi sfârșește în același ceaun cu apă clocotită de care fugise cu puțin timp înainte. Asta da ironie a sorții. Oricât te-ai chinui tu să scapi de o problemă, nu ai nici o șansă. Atunci când îți e sortit să dai colțul, mori și gata, nu ai șanse să scapi. Animația are la bază tema bucătăriei, cea japoneze bineînțeles, și este realizat de Arthur Philippe în anul 2012. Mie unul mi se pare foarte bun, sper să vă placă și vouă.

Fugu are deja 24 de milioane de vizualizări și este lesne de înțeles de ce. Nu vreau să ridic prea în slăvi o animație care are doar 1 minut și 20 de secunde, însă știți și voi cum se spune: lucrurile frumoase vin în pachete micuțe. Nu contează că este scurtă, contează că este de calitate foarte bună. Are de toate: este bine desenată, are umor, are punct culminant și suspans. Are tot ce-i trebuie ca să fie de succes, se vede că este regizată de un om care se pricepe la așa ceva.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.