De multe ori am spus faptul că Banciu este genul de om care are mereu un cuvânt de spus. Cu toate acestea, nu pot spune că sunt întotdeauna de acord cu ideile sale. De exemplu, în clipul de mai jos, Radu Banciu vorbește despre țigani și despre impactul negativ pe care aceștia l-au avut în Europa. Am stat și am ascultat toate cele 6 minute și nu pentru prima dată mi-am dat seama că are dreptate.

Țiganii au făcut atât de multe rele pe unde s-au dus, ultimul episod cred că a făcut înconjurul mapamondului deja, cu acele țigănci care au fost umilite de olandezii veniți la un meci de fotbal. Intervievate de ceva televiziuni după eveniment, țigăncile au afirmat că ar mai accepta să fie umilite pentru că e profitabil, ele au fost mulțumite de ceea ce au obținut.

Atunci când vezi asemenea jeguri de oameni, când ei spun că sunt români, când întreaga presă internațională le zice români, cum să nu aibă Radu Banciu dreptate? Cum? Molimă mai mare de cât țiganii în țara asta și în Europa nu a existat niciodată. Și-au bătut joc de nația noastră peste tot pe unde s-au dus ți din păcate, tot noi, cei corecți, cinstiți și mai puțin colorați am avut de pierdut…

Oamenii s-au obișnuit să judece după aparențe și automat când zăresc țigani, în Europa, îi cataloghează drept români. Acum, nu știu dacă este neapărat ceva greșit din punct de vedere tehnic pentru că vorbesc românește, probabil că au originea tot prin România, doar că practic ne aduc cea mai mare rușine posibilă. Un continent întreg a ajuns să asemuiască românii cu țiganii și invers.

 

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.