Una dintre cele mai emotionale piese pe care le-am auzit la un concurs de talente. Baiatul din imagine interpreteaza o piesa folk compusa de tatal sau, un luptatori din Afganistan. Imi place muzica folk pentru ca este muzica sufletului. Eh, gusturile muzicale se spune ca nu se discuta. Totusi, parca piesa pe care o aveti mai jos este cu atat mai incarcata emotional cu cat este cantata de un copil. Copiii au acea puritate in glas care ii face sa sune mult mai bine fata de noi, adultii. Piesa se numeste “Plange o chitara” si cred ca ar deveni mare hit in cazul in care ar fi preluata si cantata de un interpret cu experienta sau chiar de acest pusti blond ce a venit cu multa incredere la Romanii au Talent. Are talent din plin.

Chiar daca o chitara nu poate sa planga, in public incep oamenii sa planga atunci cand aud asemenea voce si asemenea interpretare. Versurile sunt cel putin dumnezeiesti. Din punctul meu de vedere, nu este o simpla piesa. Avem de-a face cu un copil ce a reusit sa cante perfect o piesa cu foarte mare incarcatura emotionala. Am ajuns la concluzia ca pentru a avea succes, nu e de ajuns sa interpretezi foarte bine o piesa. Trebuie sa transmiti ceva prin intermediul versurilor. De asemenea, acestea trebuie sa fie foarte bine puse la punct si pe intelesul tuturor, nimic complicat, cuvinte simple. “Plange o chitara” este genul de piesa care ajunge la inima celor care o asculta si ramane acolo, intiparita in suflet.

Va las si pe voi sa o ascultati si sa imi spuneti daca a reusit sa va miste. Cu siguranta si cele mai impietrite suflete vor reusi sa o inteleaga.

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.