Probabil ca ati observat cu totii faptul ca in ultimii 5 ani, planeta noastra a suferit niste schimbari din cauza carora viata nu mai e asa frumoasa si roz ca inainte si ma refer aici atat la calamitatile naturale sub forma de uragane si terminand cu zapezile cat casa, ploi care ar putea concura cot la cot cu celebrul Potop al lui Noe si asa mai departe. din ce cauza apar aceste fenomene? Multi isi pun aceste intrebari si problema este ca raspunsul este unul care nu convine nimanui: industria si poluarea. Industria care se bazeaza inca pe foarte multi combustibili fosili, polueaza foarte mult, numarul nostru pe planeta este unul din ce in ce mai mare si daca mai punem la socoteala si autoturismele, e clar ca incalzirea globala, gazele cu efect de sera nu mai pot fi anihilate.

Dar din ce cauza nu se pot anihila aceste fenomene extreme care , iata, vor duce la o incalzire cu 2 grade Celsius in plus fata de perioada preindustriala, fapt ce va duce la inasprirea fenomenelor meteo extreme. Ei bine, aceasta incalzire nu se poate corecta pentru ca nimeni nu inceteaza sa polueze. Industria nu poate sa treaca deocamdata 100% pe combustibili verzi, oamenii nu vor sa mearga la munca cu bicicleta, nimeni nu vrea sa miste un pai pentru aceasta problema si atunci ne mai intrebam de ce se intampla ce se intampla?

Exista multe ONG-uri si asociatii precum DoTheRightMix Romania ce militeaza pentru o viata sanatoasa, pentru mai putina poluare, pentru un mediu mai putin viciat din toate punctele de vedere. Va invit sa le dati LIKE pe Facebook si, de ce nu, sa va alaturati miscarii ce-si propune o viata mai sanatoasa. Cu siguranta aveti nevoie de asa ceva si cred ca in scurt timp vom asista la niste reguli destul de impuse in ceea ce priveste poluarea pentru ca desi noi suntem inconstienti, sunt altii mai inteligenti de cat noi ce nu-si permit sa puna pe butuci o planeta intreaga din cauza celor care sunt nepasatori si indiferenti la ce se poate intampla. Nu putem continua in acest mod.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.