SHARE

Imprimantele sunt foarte utile atunci cand ai nevoie sa scoti ceva date din calculator. Imprimanta este aparatul care face tranzitia dintr-un document pe care il vezi pe monitorul calculatorului si un document real pe o coala de hartie. In cele ce urmeaza o sa discutam putin despre aceste imprimante si vom vedea si care sunt cele mai rentabile, in functie de volumul de munca.

Clasificare imprimante

  • Imprimante cu cerneala – cele mai ieftine si cele mai intalnite in randul utilizatorilor casnici
  • Imprimanta laser – destinata celor care au de imprimat volum ceva mai mare
  • Imprimanta matriciala – destinata mediului industrial in special in locuri unde se imprima facturi

Imprimanta cu cerneala este cea mai ieftina dupa cum spuneam, insa acest lucru nu inseamna ca este de proasta calitate. O imprimanta cu cartuse cu cerneala porneste de la 150 de lei si poate sa ajunga chiar la mii de lei in cazul in care se opteaza pentru una profesionala. Un cartus al unei imprimante cu cerneala poate imprima cam 150 de pagini in medie, cand se goleste se arunca si se cumpara altul. Aici ar fi putin de discutat, intrucat costurile cu cartusele pot lejer sa depaseasca costurile cu imprimanta. Putem sa scutim o cheltuiala in cazul in care cumparam cartuse compatibile de la Cartuse-shop.ro. Aceste cartuse compatibile sunt mai ieftine si la fel de bune. Faptul ca nu sunt fabricate de producatorul imprimantei nu inseamna ca acel cartus nu va functiona cum trebuie.

Imprimanta laser este destinata celor care au volum mai mare de imprimat. Tonerul este un praf care se lipeste prin caldura de coala de hartie. Imprimantele laser sunt intr-adevar mai scumpe de cat cele cu cerneala, insa merita toti banii. Cheltuielile de intretinere sunt mult mai mici intrucat aceste cartuse toner imprimanta laser pot sa imprime peste 2000 de pagini.

Imprimanta matriciala ati vazut-o probabil pe la Posta sau pe la banci unde se imprima pe o hartie continua. Nu are rost sa discutam despre ea acum intrucat nu are nimeni ce sa faca cu ea casa sau la munca. Nu functioneaza cu cartuse, are un alt sistem. Ramane la alegerea voastra ce vreti sa folositi, imprimante cu cerneala sau toner.

Articole Recomandate

Vrei o formație de renume care să-ți cânte la nuntă? Iată de unde poți face rost... Nunta este de departe ce mai important eveniment din viețile noastre. Este momentul în care două drumuri devin unul singur, momentul în care cineva jură să ne fie alături la greu, că la bine știm cu t...
Ce patut din lemn pentru copilasi am gasit pe internet? Este bine cunoscut faptul ca atunci cand partenerii unui cuplu se pregatesc sa devina parinti experimenteaza o multitudine de sentimente combinate, extrem de diferite. De asemenea, acestia intra intr-...
Copilul tău vrea să se joace? Iată de ce ar fi mai indicată o consolă Orice copil născut în era modernă o să dorească jocuri moderne. Așa cum noi ne jucam cu console TV când eram mici, la fel și copiii din ziua de azi or să-și dorească jocuri pe calculator. Ei bine, în ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here