SHARE

Imprimantele sunt foarte utile atunci cand ai nevoie sa scoti ceva date din calculator. Imprimanta este aparatul care face tranzitia dintr-un document pe care il vezi pe monitorul calculatorului si un document real pe o coala de hartie. In cele ce urmeaza o sa discutam putin despre aceste imprimante si vom vedea si care sunt cele mai rentabile, in functie de volumul de munca.

Clasificare imprimante

  • Imprimante cu cerneala – cele mai ieftine si cele mai intalnite in randul utilizatorilor casnici
  • Imprimanta laser – destinata celor care au de imprimat volum ceva mai mare
  • Imprimanta matriciala – destinata mediului industrial in special in locuri unde se imprima facturi

Imprimanta cu cerneala este cea mai ieftina dupa cum spuneam, insa acest lucru nu inseamna ca este de proasta calitate. O imprimanta cu cartuse cu cerneala porneste de la 150 de lei si poate sa ajunga chiar la mii de lei in cazul in care se opteaza pentru una profesionala. Un cartus al unei imprimante cu cerneala poate imprima cam 150 de pagini in medie, cand se goleste se arunca si se cumpara altul. Aici ar fi putin de discutat, intrucat costurile cu cartusele pot lejer sa depaseasca costurile cu imprimanta. Putem sa scutim o cheltuiala in cazul in care cumparam cartuse compatibile de la Cartuse-shop.ro. Aceste cartuse compatibile sunt mai ieftine si la fel de bune. Faptul ca nu sunt fabricate de producatorul imprimantei nu inseamna ca acel cartus nu va functiona cum trebuie.

Imprimanta laser este destinata celor care au volum mai mare de imprimat. Tonerul este un praf care se lipeste prin caldura de coala de hartie. Imprimantele laser sunt intr-adevar mai scumpe de cat cele cu cerneala, insa merita toti banii. Cheltuielile de intretinere sunt mult mai mici intrucat aceste cartuse toner imprimanta laser pot sa imprime peste 2000 de pagini.

Imprimanta matriciala ati vazut-o probabil pe la Posta sau pe la banci unde se imprima pe o hartie continua. Nu are rost sa discutam despre ea acum intrucat nu are nimeni ce sa faca cu ea casa sau la munca. Nu functioneaza cu cartuse, are un alt sistem. Ramane la alegerea voastra ce vreti sa folositi, imprimante cu cerneala sau toner.

Articole Recomandate

BikeXCS, partener oficial în programul „Biciclisti în București 2018” Ai un Voucher de 500 de lei prin proiectul „Bicicliști în București” lansat de Primăria Capitalei? Vino în magazinele BikeXCS din București pentru a-ți achiziționa o bicicletă! Bicicletele achitate cu...
VIDEO – 9 Sfaturi pentru un zâmbet perfect Cauți modalități noi de albire a dinților? Am descoperit 9 metode pe care le poți încerca acasă și care nu îți vor face deloc rău și nu îți vor provoca durere. Dacă aplici aceste sfaturi în mod regula...
VIDEO – 12 sfaturi utile pentru sănătatea dinților și a gingiilor Ai visat întotdeauna la un zâmbet de Hollywood? Îți dorești dinți sănătosi, puternici și albi ca zăpadă? Atunci urmărește acest videoclip cu sfaturi de îngrijire a dinților și dinții tăi îți vor spune...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here