SHARE

E din ce in ce mai dificil sa cumperi un lucru original in Romania, nu? Am ajuns tara in care se minte si se pacaleste cu absolut orice, asa ca sa nu ne mai miram atunci cand vine vorba despre simple piese pentru masini. Mafia pieselor auto a atins apogeul in Romania si a afectat absolut toti proprietarii de masini. S-a intamplat acest lucru pentru ca 90% dintre cei care au nevoie de piese auto accepta compromisul, adica accepta un pret foarte mic in detrimentul calitatii. Stim cu totii ca nu exista calitate atunci cand discutam despre preturi mici, si iata cum originalul se pierde undeva in fundal, locul fiindu-i luat de contrafacut.

Piesele auto din pacate sunt contrafacute pana la ultima molecula. Este motivul principal pentru care piesele cu care vin masina tin ani de zile iar cele pe care le cumparam dupa ce cele din fabrica cedeaza mai repede, tin mult mai putin, sunt contrafacute si nu au cum sa aiba aceeasi calitate ca cele originale. Ar fi culmea culmilor sa avem parte de niste piese auto care costa 10% din pretul celei originale dar sa fie la fel de eficiente sau la fel de durabile. E clar ca nu se poate asa ceva. E impotriva oricarei logici elementare si mai exista o problema cu piesele auto originale, problema pe care o sa v-o povestesc in cele ce urmeaza.

Un prieten de-al meu are o Skoda Fabia de prin 2010 si a fost in magazinele din oras sa caute un alternator nou. Se pare ca cel vechi a cedat, nu-i bai, se mai intampla. Problema este ca a primit unul contrafacut intr-o cutie de piese originale. Ei bine, ce mai e de spus atunci cand patesti una ca asta? Bineinteles ca omul si-a dat seama de pacaleala din start si a refuzat comanda facuta in magazin. Ba chair mai mult, a iesit un circ de zile mari simtindu-se jignit de tentativa gainarilor de a-l pacali. Cred ca oricine s-ar simti asa. Omul si-a gasit rezolvarea pana la urma pe internet, dupa ce a cautat piese Skoda pe stoauto.ro.

Intr-adevar, i-a fost livrat un alternator cu adevarat original, nici o urma de pacaleala sau tentativa de fraudare. Asta da, asta inseamna sa iti respecti clientul si sa nu fii gainar. Pacat ca nu stiu multi sa identifice piesele originale cumparate de buna credinta din magazinele din oras.

Articole Recomandate

Ce patut din lemn pentru copilasi am gasit pe internet? Este bine cunoscut faptul ca atunci cand partenerii unui cuplu se pregatesc sa devina parinti experimenteaza o multitudine de sentimente combinate, extrem de diferite. De asemenea, acestia intra intr-...
Copilul tău vrea să se joace? Iată de ce ar fi mai indicată o consolă Orice copil născut în era modernă o să dorească jocuri moderne. Așa cum noi ne jucam cu console TV când eram mici, la fel și copiii din ziua de azi or să-și dorească jocuri pe calculator. Ei bine, în ...
Principalele avantaje ale unui autocolant auto Vopsitul unei mașini poate să aducă după sine multă nemulțumire și bătaie de cap dacă stăm să ne gândim mai bine cum sau cine sunt meseriașii care execută acest timp de lucrare. Din păcate, nu prea ma...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here