SHARE

E din ce in ce mai dificil sa cumperi un lucru original in Romania, nu? Am ajuns tara in care se minte si se pacaleste cu absolut orice, asa ca sa nu ne mai miram atunci cand vine vorba despre simple piese pentru masini. Mafia pieselor auto a atins apogeul in Romania si a afectat absolut toti proprietarii de masini. S-a intamplat acest lucru pentru ca 90% dintre cei care au nevoie de piese auto accepta compromisul, adica accepta un pret foarte mic in detrimentul calitatii. Stim cu totii ca nu exista calitate atunci cand discutam despre preturi mici, si iata cum originalul se pierde undeva in fundal, locul fiindu-i luat de contrafacut.

Piesele auto din pacate sunt contrafacute pana la ultima molecula. Este motivul principal pentru care piesele cu care vin masina tin ani de zile iar cele pe care le cumparam dupa ce cele din fabrica cedeaza mai repede, tin mult mai putin, sunt contrafacute si nu au cum sa aiba aceeasi calitate ca cele originale. Ar fi culmea culmilor sa avem parte de niste piese auto care costa 10% din pretul celei originale dar sa fie la fel de eficiente sau la fel de durabile. E clar ca nu se poate asa ceva. E impotriva oricarei logici elementare si mai exista o problema cu piesele auto originale, problema pe care o sa v-o povestesc in cele ce urmeaza.

Un prieten de-al meu are o Skoda Fabia de prin 2010 si a fost in magazinele din oras sa caute un alternator nou. Se pare ca cel vechi a cedat, nu-i bai, se mai intampla. Problema este ca a primit unul contrafacut intr-o cutie de piese originale. Ei bine, ce mai e de spus atunci cand patesti una ca asta? Bineinteles ca omul si-a dat seama de pacaleala din start si a refuzat comanda facuta in magazin. Ba chair mai mult, a iesit un circ de zile mari simtindu-se jignit de tentativa gainarilor de a-l pacali. Cred ca oricine s-ar simti asa. Omul si-a gasit rezolvarea pana la urma pe internet, dupa ce a cautat piese Skoda pe stoauto.ro.

Intr-adevar, i-a fost livrat un alternator cu adevarat original, nici o urma de pacaleala sau tentativa de fraudare. Asta da, asta inseamna sa iti respecti clientul si sa nu fii gainar. Pacat ca nu stiu multi sa identifice piesele originale cumparate de buna credinta din magazinele din oras.

Articole Recomandate

Problema hanoracelor… Înainte de Revelion, am dat o tură prin oraș să văd pe la magazine de niște hanorace. Aveam de gând să-mi cumpăr vreo două pentru că pe majoritatea celor pe care le aveam, le murdărisem cu câteva zile...
Conectorul hdd laptop, o componentă ignorată pe nedrept Un conector hard disk laptop reprezintă acea componentă care face legătura între hard disk și placa de bază. Fără această verigă, un hard disk laptop rămâne  doar o biată cutie anostă, care nu pare...
Despre arta de a darui si cadourile personalizate Sa oferi din inima este ceva de-a dreptul nobil si inaltator! Daca toata lumea ar face-o, cu siguranta lumea ar deveni un loc mai bun. Totusi, toate bune pana in ziua in care trebuie sa alegi cuiva un...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.