Stiu ca pare o intrebare destul de puerila, insa la baza are o realitate destul de crancena. In mod normal, te duci si cumperi din magazin. Exista in oras magazine de instalatii sanitare la fiecare colt de strada. Ei bine, problema este ca toate aceste magazine sunt axate pe puterea de cumparare a romanului din ziua respectiva. De exemplu, in Severin intotdeauna o sa gasesti numai lucruri de proasta calitate atunci cand o sa ai nevoie de sanitare. De la chiuvete la tevi, de la racorduri apa pana la canalizari complete.

Mi-am pus intrebarea din titlu dupa ce l-am ajutat pe unchiul meu sa faca instalatia de apa a casei, trebuia trasa din curte pana inauntru. A construit acum o casuta mica la tara si ar fi pacat sa nu o utileze cu strictul necesar. Nu costa cine stie ce si la cat e de mica si cocheta, merita sa aiba tot confortul in ea. In plus, am spus de multe ori, o casa fara apa si canal este egala cu zero, mai bine nu te mai apuci sa o construiesti chiar daca e la tara.

Nici la tara nu se mai construieste cu chirpici, sau pamant cum vreti sa ii ziceti. Au inceput si acolo sa se faca case trainice care odata construite, or sa stea ceva sute de ani in picioare, asa ca daca tot ne apucam de treaba, hai sa lucram si cu calitate, da? Ei bine, unchiul meu a mers in oras si a cumparat tot ce-i trebuia pentru instalatia sanitara. Ne-am apucat impreuna de treaba si pe la ora 18 totul era gata, nu curgea nimic pe nicaieri, totul era in regula. Am pornit inapoi inspre Severin la ceas de seara.

Saptamana trecuta am fost din nou cu el sa termine de finisat in interior. Nu mica ne-a fost mirarea cand am vazut curtea plina de apa si casa in sine plina de apa. Bine ca nu apucase sa puna parchet sau ceva de genul in camera mare. Ce se intamplase de fapt: niste racorduri apa pleznisera si timp de o saptamana, apa curgea ca la balamuc peste tot. Culmea ca era vorba de doua racorduri si ambele sparte. Asta inseamna calitate zero… Asta inseamna sa mergi in oras si sa cumperi ce-ti vine mai comod adica ce-i mai ieftin…

Nu se face asa, cand vrei sa ai calitate trebuie sa cumperi de unde trebuie mai ales cand construiesti o casa pe care vorba aia, o ai toata viata. Internetul dupa parerea mea ramane sigura sursa de materiale sanitare de calitate si de pe internet ai si comandat acele racorduri apa a doua oara. Degeaba cumperi din oras daca iti face paguba de milioane. Cam asta inseamna in linii mari ieftineaua: paguba si saracie. Cu cat te zgarcesti mai mult la calitate cu atat vei avea mai mult de pierdut per total.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.