In anul 1950, studiourile Disney au lansat un desen animat de 6 minute numit Motor Mania in care Goofy este un personaj putin agreabil la volanul unei masini. Cand conduce, face numai prostii si necajeste mereu imprejur. Culmea este ca acel comportament al lui Goofy este destul de vizibil in ziua de azi in traficul contemporan. Peste tot vezi oameni care se grabesc sa ajunga primii la semafor ca si cum ar avea ceva de castigat din treaba asta, peste tot vezi oameni care merg prea incet si incurca circulatia, intreceri numite liniute, vezi nesimtiti care te stropesc desi pot sa ocoleasca o balta.

Clipul de mai jos as putea sa jur ca este o transpunere in lumea moderna a comportamentului agresiv si cocalaresc al soferilor romani. Se potriveste manusa. Nu cred ca as putea sa caracterizez mai bine modul in care unii soferi romani se comporta pe strada. Este crudul adevar, in loc sa evoluam ne intoarcem inapoi la stadiul de gaoace. In loc sa respectam regulile de circulatie, pe zi ce trece tot mai multi sunt cei care le ignora. Probabil ca se bazeaza pe faptul ca nu ii sanctioneaza nimeni cu nimic si din acest motiv isi permit sa faca orice.

Nu stiu cum sunt altii, dar mie imi place sa respect regulile. Nu sunt genul care vrea sa se dea mare atunci cand are amicii la volan si nu imi place viteza. Consider ca amabilitatea si politetea in trafic alaturi de resepctarea regulilor elementare de ciruculatie sunt aspecte care nu ar trebui niciodata sa fie neglijate de participantii la trafic. E nevoie de bun simt mai mult de cat orice si de ideea de corectitudine. Daca nu suntem corecti, nu vom reusi sa fim niste soferi exemplari niciodata…

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.