SHARE

De ce avem nevoie de ancore de calitate in cosntructii

Constructiile in Romania sunt un domeniu destul de vast. Cuprinde atat constructiile civile, cele industriale, dar si constructiile de faleze pentru Dunare, rauri, lacuri, zone de agrement. Nu e lucru tocmai simplu sa construiesti o faleza pe Dunare de exemplu. Cum poti preveni ca toata sandramaua sa ramana intr-un loc, sa nu o ia la vale?

Ei bine, in primul rand trebuiesc folosite ancore de calitate. Firmele de cosntructii din Romania nu prea lucreaza cu asa ceva si este doar o notiune de timp pana cand precedentul se va creea. Din pacate, tara asta functioneaza in ideea cataclismului si nu invatam de cat atunci cand se produce o catastrofa. M-am uitat la o faleza din Severin (oras la Dunare) si deja una dintre faleze incepe sa dea semne de oboseala. Ma intrebam de ce oare? Pai singura explicatie ramane rabatul la caliatate, la materialele de cosntructii folosite.

Avem nevoie de ancore de calitate

Avem nevoie de ancore de calitate atunci cand cosntruim lucruri trainice. Poate ca vom scapa de pecetea lui ieftin in momentul in urmatorii 20 de ani. Daca au trecut 25 de ani de la Revolutie si nimic nu s-a schimbat, am incredere ca nici in urmatorii 20 de ani nu se va intampla nimic spectaculos. Trebuie sa invatam ca un material de calitate folosit in cosntructii aduce trainica dupa sine. Atata timp cat vom gresi folosind ancore de proasta calitate in cosntructii, ne putem astepta la renovari in viitorul apropiat.

Dar poate ca asta se si doreste, o renovare, se doreste ca cineva sa ia niste bani multi, pentru mult timp de aici inainte. Nu cred ca vom scapa vreodata de aceasta mentalitate axata pe furt, teapa, pacaleala, combinatie. Avem nevoie de o mentalitate sanatoasa daca avem pretentia sa ajungem precum nemtii sau franceii in urmatorii 30 de ani.

Pentru mine toate se refera la urmatorii 20 de ani, 30 de ani si asta pentru ca ma uit in jur si nu vad nici o imbunatatire. Atata timp cat teapa, furtul din ban public, ieftineaua, vor face parte din societate, nu avem ce pretentii sa ridicam. Se fura si in alte state ce-i drept, insa nu la ancore ce alcatuiesc faleze sau puncte de siguranta destul de inalta. Romania, nimic de zis, nimic mai mult. Asteptam totusi schimbarea.

Articole Recomandate

4 motive să cumperi scule pneumatice profesionale de pe net Internetul a evoluat destul de mult în ultimii ani și a devenit un suport magnific pentru magazine, pentru comerț în general. Unul dintre cele mai mari avantaje ale internetului este faptul că a încep...
3 motive pentru care becurile cu LED nu sunt scumpe Discutam ieri cu un amic despre becuri, cumpărase o lustră și se gândea ce fel de becuri să aleagă. I-am recomandat niște becuri cu LED care costau în jur de 25 de lei/bucata și mi-a zis că nu sunt să...
Ce-i mai convenabil? Să mergi să mănânci la restaurant sau să comanzi mâncare ac... În ultimii ani, mai toate restaurantele au început să livreze mâncare la domiciliu. Și-au dat și ele seama că în România nu o să existe niciodată o cultură pentru mâncatul la restaurant ca-n străinăta...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here