De cand mi-am deschis firma, am observat cat de important este sa ai echipamente de birou de calitate. Ca orice roman autentic, am zis ca nu am nevoie de cat de un laptop atunci cand am inceput, insa cu timpul, mi-am dat seama ca nu ai cum sa faci performanta daca te inconjori de mediocritate. Daca vrei sa fii un profesionist, ai nevoie de echipamente profesionale si in birou, si acasa, peste tot. E vorba despre mentalitate aici si nimic altceva.

Ce inseamna un birou bine echipat?

Pentru un birou, o sa ai nevoie de destul de multa aparatura. Eu am cumparat de la imprimanta pana la distrugator de documente. Am cumparat NAS pentru stocare de date, UPS-uri pentru atunci cand se intrerupe electricitatea si asa mai departe. In prima instanta o sa spui ca mine la inceput: nu ai nevoie de cat de un laptop ca sa faci publicitate, insa nu e asa. Cu cat incepi sa lucrezi mai mult, cu atat observi ca ai nevoie ba de una ba de alta, lucruri pe care le-ai banuit inca de la inceput ca iti vor trebui, insa ai ales sa le ignori sperand la cheltuieli mici, tipice romanilor.

Ei bine, cu cheltuieli mici nu se face treaba. Trebuie sa investesti in tine si in aparatura de birou daca ai pretentia sa oferi profesionalism. Profesionalismul nu inseamna carpeala tipica romanului. Am cumparat un distrugator documente online si am fost destul de multumit. Atunci cand lucrezi in publicitate, ultimul lucru pe care ti-l doresti este ca niste acte confidentiale sa ajunga in mana bagaciosilor. Te asigur ca vor fii destul de multi bagaciosi. Or sa apara din locuri de unde nici nu-ti imaginezi, ca asa e in Romania. E tara lui copy – paste in care nimeni nu vrea sa gandeasca pentru a pune bazele unei afaceri proprii… Majoritatea vor sa fure, idei, afaceri, clienti si asa mai departe…

Suntem o tara de hoti si e vina noastra ca am ajuns asa, insa pe viitor o sa se cam duca si pecetea hotului. Nu avem de ales, daca vrem sa ramanem in joc, pe piata, o sa avem nevoie de creativitate si oferte din ce in ce mai noi, nu copiate din alta parte, de la niste oameni care au incercat marea cu degetul si care au pierdut ore bune in elaborarea lor… Avem nevoie de original si de gandire de perspectiva, nu de azi pe maine. Ideile pe termen lung sunt cele care ne lipsesc.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.