Pasiunea pentru culturism nu o are oricine. Culturismul este un hoby sau un sport pe care doar putina lume il practica, fie ca discutam despre barbati sau femei. Da exista si femei culturiste asa ca acest articol se adreseaza ambelor sexe.

Culturismul este genul de activitate care te face mai sanatos, inseamna sa petreci destul de mult timp in sala de fitness si sa mananci numai mancare de calitate. Scopul culturismului este acela de a avea cat mai multi muschi si cat mai mari, cat mai bine definiti. Din acasta cauza, mancarea de genul fast food sau alcoolul nici macar in vis nu au ce sa caute in farfuria unui cultursit.

Daca te hotarasti sa practici acest sport, trebuie sa incepi cu un partener de incredere. Apuc-te de culturism doar cu ShopBuilder, singurul site din Romania capabil sa iti dea toate cele necesare pentru asigurarea succesului. Cand te apuci de culturism, ai nevoie pe langa o dieta extrem de bine pusa la punct, niste suplimente alimentare care sa asigure organismului 100% din doza minima recomandata pentru anumite vitamine, minerale, proteine, fibre si asa mai departe.

Culturismul este un mod destul de sanatos de a avea grija de corpul tau, lasand la o parte nebunii care isi baga tot felul de steroizi in muschi pana fac infarct… In nici un caz culturismul nu trebuie asociat cu asemenea indivizi inconstienti. Totul are o limita. Steroizii chiar daca exista si ajuta, trebuie folositi numai si numai in doze stricte, nu asa, dupa ureche…

Cel mai bine ar fi daca v-ati apuca de culturims si ati incerca fara steroizi. Numai cu vitamine, minerale si proteine cred ca faceti treaba destul de buna. Un organism sanatos este acela care are tot ce-i trebuie, mai putin chimicale…

Tineti cont de faptul ca va trebui sa aveti destul de mult timp liber la dispozitie deoarece trebuie sa stati ore bune in sala de fitness. Daca pentru un antrenament normal se sta undeva la o ora, cineva cae practica cultursmul trebuie sa stea undeva la 2 poate chiar 4 ore pe zi. Trebuie sa intelegeti faptul ca discutam despre un hoby si despre un sport care tinde inspre performanta, nu amatori.

In Romania, din pacate, tinerii aleg sa aiba alte ocupatii, nicidecum culturismul. Sunt de parere ca trebuie sa ne gasim niste ocupatii care sa ne tina departe de vicii si de anturajele paguboase. Sala de sport, sala de fitness pot sa fie niste locatii in care tinerii gasesc un refugiu pozitiv… Sunt atatea exemple de derbedei ce au scapat de probleme din cauza salii de sport incat nu-mi ajung degentele de la maini sa ii enumar. Avem nevoie de exemple pozitive intr-o societate acaparata de negativism si de probleme grave… Sala de fitness / sport are un rol destul de important atat in mentinerea sanatatii noastre cat si in mentinerea unei societati pozitive si lipsita de vicii, anturaje paguboase.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

  1. Pe langa proteine, trebuie sa ai mese echilibrate, sanatoase, un plan de antrenament potrivit, somn suficient, hidratare buna si monitorizare eficienta prin antrenor personal si bratara fitness

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.