Muzica anilor 80 este aici, prin Billy Idol. Desi aparent are imaginea unei puslama americana, Billy s-a facut remarcat in lumea muzicii mai ales prin melodia “Rebel Yell”… Piesa din clipul de mai jos se numeste “Eyes without a face” si pot spune ca este una dintre cele mai bune piese ale anilor 80. Evident nu toata lumea gusta asemenea piese… Pentru mine insa, sunt niste piese extraordinare, atat de incarcate emotional si nostalgic, incat nu am cum sa nu le apreciez.

Cand asculti piesele lui Billy Idol, parca te transpui intr-o lume retro. Anii 80 sunt din nou la putere, in aceeasi forma in care s-au incheiat odata cu venirea anilor 90. Simt o nostalgie ciudata atunci cand le ascult, desi nu am trait atunci, sunt nascut in 1988. Poate faptul ca sunt nascut in anii 80, AND-ul meu contine date referitoare la gusturile parintilor si la vremurile pe carele traiau, pasiunile lor si asa mai departe.

De multe ori ma gandesc cum ar fi sa ma duc la un concert al lui Billy Idol care culmea, inca mai organizeaza concerte. Imaginea lui de pusti rebel s-a mai desavarsit putin odata cu trecerea anilor. Ajuns la maturitate si cu un picior inspre batranete, a ramas acelasi rebel ca si in tinerete din punct de vedere al comportamentului, eu unul asa il vad pe acest rebel al muzicii anilor 80.

Poate ca nu sunt multi cei care ii gusta muzica, poate ca nu sunt multi tineri care au auzit de el, insa mie unul mi se pare un pion important al anilor 80 in ceea ce priveste muzica. Nu am trait atunci, insa milioanele de vizualizari de pe Youtube pe care piesele lui le au ma fac sa ma gandesc la cat de mare a fost omul in anii aceia.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.