Oamenii au uitat si uita constant sa iubeasca. Ma uit in jur si vad atata ura ce transforma oamenii in neoameni, incat mi-e sila de societatea contemporana romaneasca. De ce nu putem si noi sa fim precum occidentalii? Incepand cu cazurile umanitare si terminand cu omenia. Trecem pe strada pe langa oameni lesinati si in loc sa dam telefon la 112, trecem pe trotuaril opus, nu cumva sa ne implicam…

Sunt de-a dreptul scarbit de comportamentul romanesc atunci cand vine vorba de a ajuta, de a-ti arata interesul pentru cel de langa tine. Ne-am obisnuit sa ne implicam numai daca exista interes direct. Daca nu exista, trecem nepasatori mai departe exact ca si pe langa oamenii picati in strada. Nimeni nu se gandeste ca poate maine el va fi cel picat si va muri cu zile, nimeni nu va da telefon la 112…

Unde este dragostea pentru a face bine? Nu mai exista? Nu mai e vizibila? Poate ca se pierde intre atata rautate… Poate se pierde printre stirile de la ora 17, Capatos, Madalin Ionescu si Daniela Crudu, Maruta si Nora Pentru mama… Atatea exemple negative cate avem in jur in ziua de azi, atatea emisiuni de spalat creiere, te mai miri ca atunci cand vine vorba despre ceva serios nu mai exista candidati?

Inca din cele mai vechi timpuri, intr-un popor tamp painea si circul sunt la ele acasa. Poporul nu vrea mai mult, se complace. Poporul nu carteste, nu se razvrateste, nu zice nici pas… Poporul sta calm si se uita cum altii il calca in picioare, le taie pensii si salarii, nu iasa in starda. Poporul se uita la TV si in cel mai rau caz, trage cate o injuratura pe la colturi dar nu cu voce tare, asa, mai in soapta sa nu se auda pana la vecinul de la etajul 2… E basist si ii e frica sa nu ramana fara serviciu… Where is the love?

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.