Clipul de mai jos merita destul de multe laude, dar si premii. Este unul dintre cele mai bune “documentare” romanesti si vrea sa surprinda grija celor din jur, a oamenilor, atunci cand cineva incearca sa fure o bicicleta. Clipul scoate in evidenta exact ceea ce stiam si noi: nepasarea. Atunci cand oamenii observa ca in jur cineva incearca sa fure bicla, unii se intorc cu spatele si se fac ca nu vad, altii trec nepasatori, altii maresc pasul de frica sa nu fie chemati ca martori pe la politie sau tribunal.

Suntem prea nepasatori si prea ignoranti. Bucurestiul este orasul cu cele mai multe furturi de biciclete din partea aceasta a Europei, asa ca acest clip nu afec altceva de cat sa ne arate motivul pentru care se intampla ceea ce se intampla. Nu avem un cult al biciclistului dezvoltat, nu avem piste pentru biciclete si nu avem grija pentru bunul public. Am observat cu totii ca Politia Romana cam lipseste din peisaj, lucru confirmat si in clip. Nici un politist nu reusteste sa impiedice “hotul de biciclete” sa taie lacatele in plina zi, la ora de varf, ziua in amiaza mare.

Va las sa urmariti cele 10 minute de clip, eu unul le-am urmarit cu sufletul la gura. Este genul de filmulet pe care vrei sa il revezi macar o data pe saptamana. Doar asa, sa iti aduci aminte de tara in care traiesti in cazul in care uiti cumva peste noapte. Sper sa primeasca diplomele si premiile necesare, pentru ca, dupa cum va spuneam, este unul dintre cele mai bune clipuri romanesti pe care le-am vazut in ultima vreme.

 

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.