Otis Johnson a încercat să omoare un polițist în 1975 iar pentru acest lucru, a primit 40 de ani de închisoare. Ei bine, omul și-a ispășit pedeapsa și acum a fost eliberat din penitență. Clipul de mai jos este mai mult decât emoționant și prezintă revederea lui cu o parte a familiei sale, rămasă încă în viață. O să discutăm și despre dacă a fost dură, prea dură pedeapsa primită de el în 1975. Vom spune și că în anii 70, rasismul și oamenii de culoare în general din Statele Unite erau încă destul de persecutați.

Eu unul mă gândesc doar la acești ani. Să stai 40 de ani închis? Nu cred că aș rezista nici măcar 5 ani, ce să mai zic de 40? E incredibil cât de dure sunt pedepsele în SUA și cred că acesta este motivul pentru care spre deosebire de România, acolo nu-ți dă nimeni în cap atunci când mergi pe stradă și casele sunt întotdeauna cu ușile deschise.

Atunci când există o lege foarte dură, nimeni nu o mai încalcă. Dacă o încalcă, ajung precum Otis Johnson, să facă 40 de ani de închisoare. Gândiți-vă doar că în România de exemplu, pedeapsa maximă este de 25 de ani de închisoare și se dă pentru omor. Otis nu a omorât pe nimeni și a primit pentru tentativa lui, nici mai mult nici mai puțin de 40 de ani. De fapt, americanii au alt sistem, la ei am mai văzut acele pedepse contopite de sute de ani de închisoare. Vă las mai jos clipul cu pricina, să vedeți și voi cum arată un om care a stat în spatele gratiilor timp de 40 de ani.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.