Home Muzica New Retro Wave – un curent muzica cu totul special

New Retro Wave – un curent muzica cu totul special

120

Muzica este ceva foarte special, pentru fiecare individ în parte pentru că muzica este strâns legată de sufletul fiecăruia. Muzica pe care o ascultăm poate să ne definească mai bine decât orice evaluare psihologică. Astăzi discutăm despre curentul New Retro Wave, un curent care a început să prindă și în România destul de bine.

De fapt, cred că în întreaga lume anii 80 – 90 au însemnat cu totul aparte, și este logic ca oamenii să devină nostalgici atunci când aud acorduri muzicale din acea perioadă, pentru că acest New Retro Wave cam la asta se rezumă, acorduri de muzică din anii 80, cu influențe moderne și bineînțeles cu versuri moderne.

Este foarte simplu de identificat piesele din această categorie mai ales pe YouTube, unde majoritatea thumbnail-urilor au tonuri de albastru și roșu spre roz, simbolurile New Retro Wave.

O să aibă ceva de furcă acest curent până să ajungă important în România pentru că în ultimii 30 de ani am fost intoxicați sistematic cu dejecția numită manea, o muzică furată, copiată, analfabetă, arogantă degeaba, care a îndepărtat tinerii de la adevăratele valori precum demnitatea, onoarea, dorința de a asculta o muzică de calitate.

Dar în fine, sunt multe lucruri de spus despre calitatea muzicii din România, o țară cu un popor needucat. Este logic că un popor needucat nu va avea nici cultură muzicală, nici cultură financiară, nici bun simț, nici nimic. Pentru ca cineva să aprecieze muzica bună trebuie să o fi auzit în casă în copilărie.

Astăzi copiii cresc cu mizerii scoase de Dani Mocanu, Nicolae Guță, Florin Salam și mulți alți artiști cu nume flămânde. Nu ai cum să ai un popor educat din moment ce de la cele mai fragede vârste copiii sunt bombardați cu toate prostiile.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.