Home Realitate Manuscrisul original Sherlock Holmes ar putea fi vândut cu 1.2 milioane de...

Manuscrisul original Sherlock Holmes ar putea fi vândut cu 1.2 milioane de dolari la licitație

128

 

Într-o seară de vară în 1889, Arthur Conan Doyle și Oscar Wildde s-au așezat pentru cină la hotelul Langham din Londra împreună cu omul de afaceri american J.M Stoddart, editor al Lippincott’s Monthly Magazine. În momentul în care au plecat, Wilde s-a angajat să scrie Portretul lui Dorian Grey iar Conan Doyle „Semnul celor 4”, una dintre cele mai faimoase povești cu Sherlock Holmes. Acum, manuscrisul din acea seară al lui Conan Doyle este scos la licitație la New York alături de alte comori literare. Este de așteptat ca această carte să fie vândută cu peste 1.2  milioane de dolari.

Manuscrisul este într-o condiție extraordinară, curat, și a fost editat doar de Stoddart „pe ici pe colo prin punctele esențiale” pentru a fi armonizat cu scrierea americană. Celelalte manuscrise ale lui Conan Doyle sunt majoritatea prin muzee. „Semnul celor 4” a fost cel de-al doilea roman cu Sherlock Holmes scris de Conan Doyle, comisionat de Stoddart pentru a capitaliza popularitatea primei aventuri a detectivului din „The Studdy in Scarlet”. Revista Lippincott’s Magazine a publicat povestea în 1880 și, încă o dată, aventurile lui Holmes și ale Dr. Watson s-au dovedit a fi foarte populare printre cititorii aflați de ambele părți ale Atlanticului.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.