Home Realitate Adidașii din campionat ai lui Michael Jordan vânduți la licitație pentru 8...

Adidașii din campionat ai lui Michael Jordan vânduți la licitație pentru 8 milioane de dolari

139

Legenda baschetului Michael Jordan a câștigat 6 campionate în NBA în timpul carierei sale sportive, iar un set de 6 perechi pe care acestea le-a purtat de-a lungul celor 6 campionate s-au vândut pentru incredibila sumă, un adevărat record, de 8 milioane de dolari în cadrul unei licitații.

Vineri, în cadrul licitației pentru „The Dynasty Collection”, s-a ajuns la suma de 8.032.800 dolari, aducând în prim plan un nou record mondial în ceea ce privește adidașii scoși la licitație, potrivit casei de licitații Sotheby’s. Setul conținea: Air Jordan VI (1991), Air Jordan VII (1992), Air Jordan VIII (1993), Air Jordan XI (1996), Air Jordan XII (1997), și Air Jordan XIV (1998). Este cea mai valoroasă colecție de Air Jordan scoasă vreodată la licitație.

Înainte de finalele din NBA din 1991, Tim Halland, director executiv de PR pentru Chicago Bulls a cerut ca Jordan să-i dea una dintre perechile de adidași pe care le-a purtat în cazul în care echipa câștigă meciul. Meciul a fost câștigat iar Jordan s-a ținut de cuvânt, semnând perechea de adidași înainte să i-o dea lui Halland. Și, fiind un om superstițios, a continuat tradiția pentru celelalte 5 campionate. Sotheby’s a obținut aceste perechi de la un colecționar privat care le-a obținut la rândul său de la Halland.

Golul temporar dintre primele 3 camionete câștigate consecutiv de Jordan, și ultimele 3 se explică prin faptul că în 1993 Jordan a ieșit din lumea baschetului și a devenit jucător profesionist de baseball. Apoi, în martie 1995 s-a întors la baschet și a dus echipa Chicago Bulls spre cel mai de succes sezon din istoria clubului, cu 72 de victorii.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.