Home Editorial PORTAREA LA CARTELA PREPAY – CAND ESTE POSIBILA SI CARE ESTE PROCEDURA

PORTAREA LA CARTELA PREPAY – CAND ESTE POSIBILA SI CARE ESTE PROCEDURA

682
0

Procedura de portare a numerelor de telefon dintr-o rețea mobilă în alta devine tot mai la modă în România, în special în zona PrePay unde nu există contracte cu operatorii prin care clienții să fie obligați să rămână agățați de o rețea mobilă  timp de 12 sau 24 de luni. Procedura de portare este disponibilă și celor care au abonamente, însă numărul poate trece în altă rețea numai după ce abonamentul activ este finalizat, fie la termen fie prin plata penalităților cu care operatorii de telefonie mobilă din România și-au tot obișnuit clienții în ultimii 20 de ani.

Cauzele principale pentru care clienții Orange, Vodafone sau Telekom decurg la procedura de portare

  1. Clientul își schimă domiciliul iar la noua locație nu există semnal pe rețeaua respectivă. Am pățit personal această speță și vă pot spune cu sinceritate faptul că operatorul a reușit să rezolve problema în nici mai puțin de … ATENȚIE … 2 ANI de la sesizarea mea. Noua zonă în care m-am mutat era un apartament băgat între multe alte blocuri și evident, ca toți operatorii GSM din România, nu își bat capul pentru 5-10 clienți afectați din acea zonă.
  2. Frustrări venite în urma colaborării pe bază de abonament cu operatorii GSM. Aici discutăm despre mai multe aspecte, începând cu cele 45 de minute pe care trebuie să le aștepți în telefon când suni cu o problemă la call center, și terminând cu celebrele facturi umflate pe care clienții nu le înțeleg și pentru care trebuie să depună eforturi uriașe ca să le clarifice cu operatorul GSM. Adică foarte mult timp pierdut cu niște oameni care parcă devin dușmani de moarte în momentul în care le ceri explicații pentru una – alta, doar ca să te lămurești cu o anumită speță.
  3. Ofertele mult mai avantajoase la cartela PrePay. Cartelele PrePay au oferte mult mai avantajoase în ziua de azi și asta din principalul fapt că sunt mult mai ieftine față de abonament. De exemplu de multe ori beneficiile pe care le ai la un abonament de 7 euro, le găsești la o cartelă reîncărcabilă de 5 sau 6 euro. Până la urmă de ce să plătești mai mulți bani pentru aceleași servicii? Doar pentru că la abonament ți se reînnoiesc singure minutele, nefiind nevoie să cumperi tu personal o reîncărcare Orange, Vodafone sau Telekom de pe un portal de genul incarca.ro?

Procedura de portare – pași de urmat și documente necesare

Procedura de portare este una destul de simplă, în principiu se depune o cerere de portare la noul furnizor de servicii. Se pot porta atât numerele de telefon pe cartelă cât și cele pe abonament. Evident, dacă se portează un număr legat de o cartelă SIM pe bază de abonament, portarea NU sistează obligațiile contractuale ale clientului.

Clientul trebuie să închidă vechiul abonament înainte ca procesul de portare să poată începe. Evident, dacă nu se dorește achitarea abonamentului în avans, portarea se poate face atunci când abonamentul a ajuns la final. Posibil unii furnizori de servicii telecom să pună clauze abuzive în contracte pentru a împiedica achitarea în avans a abonamentului.

Procesul de portare durează maxim 3 zile lucrătoare iar cei care doresc, pot alege o dată fixă pentru portarea numărului de telefon, o dată care să nu depășească însă 25 de zile lucrătoare de la depunerea cererii. Este important de specificat faptul că în ziua portării, numărul de telefon va fii inactiv în jur de 3 ore.

După cum se poate observa, procesul de portare nu este unul dificil de înțeles și nici dificil de efectuat din punct de vedere tehnic, tocmai de aceea tot mai mulți clienți GSM apelează la acest proces pentru a schimba furnizorul de servicii GSM, mai ales că nu costă absolut niciun ban. Procesul de portare este un serviciu gratuit oferit de noul furnizor de servicii GSM ales de către client.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.