Obiectivul principal al oricărui proprietar de magazin de cartier trebuie să fie întotdeauna creșterea numărului de clienți. Cu cât mai mulți oameni vor intra înăuntru, cu atât profitul magazinului va crește. Magazinele de cartier au pierdut foarte mulți clienți în ultimii 10-15 ani, întrucât România a fost invadată de mii de supermarketuri și hipermarketuri de genul Carrefour, Penny, Profi, Lidl, Mega Image, entități comerciale care deși au creat noi locuri de muncă, au distrus într-un fel alte locuri de muncă, multe magazine de cartier s-au închis iar cele care au rezistat, și-au diminuat destul de mult activitatea.

Pentru cei care dețin astăzi un magazin de cartier, este vital să convingă oamenii să le calce pragul și pot face acest lucru prin intermediul unor servicii adiacente celor de vânzare produse alimentare, care până nu demult nu erau disponibile chiar la colț de stradă. Există astăzi aplicația Casier Total prin intermediul căreia micile magazine de cartier pot oferi clienților din zonă servicii de mare ajutor.

Ce fel de servicii se pot oferi prin intermediul aplicației Casier Total?

Cel mai important serviciu care poate fi oferit prin intermediul aplicației Casier Total este cel de încasare facturi utilități. Magazinele de cartier trebuie să se transforme, altfel nu au nicio șansă în fața miilor de supermarketuri străine apărute în România precum ciupercile după ploaie. Trebuie să devină centre în care oamenii își rezolvă probleme personale, nu doar entități comerciale destinate alimentelor.

Cea mai apăsătoare problemă socială în România este de departe traiul greu de zi cu zi, facturile la utilități au explodat și cu siguranță toată lumea dorește să le achite cât mai repede, să scape de această grijă cât mai rapid. Serviciul de încasare facturi utilități disponibil prin intermediul aplicației Casier Total oferă posibilitatea celor din împrejurimi să-și achite absolut toate facturile într-un singur loc, fără costuri suplimentare, fără să mai fie nevoiți să se ducă pe la Poștă, pe la roboțeii băncilor și așa mai departe.

Practic acest serviciu ajută comunitatea locală dar și magazinul în același timp, asigurând creșterea numărului de clienți. Bătrânii din zona magazinului cu siguranță se vor bucura de existența unui serviciu de încasare facturi utilități aflat la câțiva metri de casele sau apartamentele lor.

Un alt serviciu foarte important care poate fi oferit de magazinele de cartier clienților este încărcarea electronică pentru cartelele PrePay. Nu toată lumea folosește internetul în ziua de azi, sau dacă-l folosesc, unii oameni preferă să meargă într-un centru autorizat Orange, Vodafone sau Telekom unde un agent cu experiență va efectua încărcarea respectivă. Serviciile de încărcare electronică disponibile online pun un pic de presiune pe utilizatori întrucât ei sunt cei care introduc datele necesare încărcării. Ei bine, aplicația Casier Total oferă și servicii de încărcare electronică, servicii care cu siguranță dacă vor fi semnalizate corespunzător, vor crește considerabil traficul în magazin.

Evident, odată cu creșterea traficului în magazin, va crește și numărul de clienți pentru că mai mult ca sigur o parte dintre clienții care vin pentru a achita o factură sau pentru a cumpăra o reîncărcare electronică Vodafone, Orange ori Telekom, vor cumpăra și alte produse din magazin. Oamenii întotdeauna au nevoie de câte ceva prin case și cu siguranță preferă să le cumpere din magazinele în care deja sunt decât să mai facă apoi alt drum.

Rovinieta de asemenea poate fi și ea achiziționată prin intermediul aplicației Casier Total. Este un serviciu foarte util comunității mai ales în situația în care amenda pentru lipsa rovinietei a ajuns la 550 RON. Dacă comunitatea locală știe că se poate achiziționa rovinieta de la magazinul de la colț cu siguranță oamenii vor scăpa de multe potențiale amenzi pentru că în principiu, rovinieta pentru autoturisme nu este scumpă și nu te obligă nimeni să o cumperi pe un an întreg. Atunci când pleci înafara localității o poți achiziționa pe 7 zile contra sumei de 15 RON. Problema este că mulți uită efectiv să cumpere rovinieta atunci când alimentează la ieșire din oraș și evident, camerele CNAIR sunt peste tot, pe toate drumurile naționale. Cu siguranță acest serviciu va aduce în timp mulți clienți în magazin.

Ar mai trebui menționat faptul că sistemul Casier Total nu costă nimic, proprietarii de magazine nu trebuie să facă nicio investiție. Este disponibil gratuit celor interesați de colaborare. Mai mult, cu acest sistem nu doar se reușește creșterea vânzărilor prin creșterea numărului de clienți care intră în magazin, dar se face și profit. De fiecare dată când se achită o factură în magazin, de fiecare dată când se face o încărcare electronică Orange, Vodafone sau Telekom, de fiecare dată când cineva cumpără o rovinietă, magazinul încasează un mic procent din valoarea tranzacției, deci la final de an magazinul va avea și profit. E o afacere win-win pentru toată lumea.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.