De ce sa cumperi o casuta de joaca? Crede-ma, cumparand casuta de joaca potrivita, iti vei transfroma complet viata! Imagineaza-ti: copiii tai se joaca ore in sir in aer liber, catarandu-se, dandu-se pe tobogan sau in interiorul casutei, dezvoltandu-si imaginatia, fara tablete sau telefoane; sunt mai fericiti si mai sanatosi datorita activitatii fizice depuse; tu esti mai fericit/a si mai calma/a deoarece copiii au unde sa se joace in siguranta, in curtea casei tale. Cum suna? Cumpararea unei casute de joaca, pe care sa o instalezi in gradina / curte, va fi cea mai buna investitie pentru familia ta!
Daca ti-am starnit interesul, hai sa-ti vorbesc despre principalele beneficii pe care o casuta de joaca le aduce sanatatii fizice si psihice ale copiilor tai.
Casuta de joaca – Beneficii pentru sanatatea psihica a copiilor:
- Se autodescopera. Actionand ca un sanctuar propriu, in care au spatiul lor personal de joaca, casutele de joaca le ofera celor mici ocazia sa se autodescopere.
- Se dezvolta din punct de vedere cognitiv. Casutele de joaca ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte imaginatia si creativitatea, intr-un spatiu sigur, prin joc si aventura.
- Concentrare si memorie mai bune. Copiii care investesc mai mult timp in jocuri imaginative, in aer liber, tind sa se dezvolte mai repede din punct de vedere intelectual. Sunt capabili sa se concentreze pe perioade mai lungi de timp si au o memorie mai buna.
- Competente sociale mai bune. Socializarea, imaginara sau reala, din timpul jocului, contribuie la dezvoltarea competentelor sociale si abilitatilor de rationament logic.
- Deprindere mai rapida a independentei si spiritului de responsabilitate. Casutele de joaca ii fac pe copii mai independenti si mai responsabili pentru ca le permit sa faca lucrurile singuri. Isi aranjeaza singuri jucariile si accesoriile in interior; isi decoreaza casuta la exterior; o ingrijesc; respecta regulile casei, trasate chiar de ei.
Beneficiile unei casute de joaca pentru sanatatea fizica a copiilor:
- Dezvolta oasele si muschii. O casuta de joaca incurajeaza activitatea fizica, ceea ce se traduce printr-o dezvoltare sanatoasa a oaselor si muschilor.
- Mentine copiii activi si sanatosi. Pe langa faptul ca isi imbunatatesc forma fizica, cei mici vor fi expusi si la soare, in timp ce alearga in jurul casutei de joaca. Asta inseamna ca vor absorbi mai multa vitamina D, esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a organismului.
- Imbunatateste coordonarea. Exista diverse elemente si functionalitati intr-o casuta de joaca – scara, veranda, ferestre, gard, tobogan – care stimuleaza copiii si ii invata cum sa-si foloseasca bratele si picioarele, intr-un mod natural.
- Ii ajuta sa doarma mai bine. Copiii activi din punct de vedere fizic si care petrec mult timp in aer liber, au parte de un somn mai odihnitor in timpul noptii.
Recomandarea noastra: Casutele de joaca din lemn
Daca esti hotarat(a) sa cumperi o casuta de joaca pentru copiii tai, sfatul nostru este sa faci o achizitie inteligenta din prima. Uita de casutele din plastic sau de corturile de joaca din material textil! Acestea nu sunt destul de rezistente sau stabile, nu se integreaza bine in gradina/curtea ta si nu ofera aceeasi bucurie copiilor cum o fac casutele din lemn.
Casutele din lemn le ofera copiilor un sentiment de autenticitate – au senzatia ca au propria lor casa, astfel ca le va fi drag sa o ingrijeasca si sa isi petreaca timpul jucandu-se sau desenand in interior ori pe veranda. Unele modele de casute din lemn au si tobogan, astfel ca cei mici au unde sa isi consume si energia fizica.
Casutele din lemn pot fi adaptate foarte usor pentru a permite instalarea de ladite de nisip, leagane si alte accesorii.
Casutele din lemn pentru gradina/curte sunt de doua feluri: casute din lemn pe sol si casute din lemn pe piloni.
- Casutele din lemn pe sol sunt recomandate pentru copiii mai mici, cu varsta cuprinsa intre 1 si 5 ani, fiind mai sigure pentru aceasta grupa de varsta. Pot fi simple, cu o usa si doua ferestre sau dotate cu veranda si gard din lemn. Casutele din lemn pe sol permit atasarea / instalarea altor accesorii de joaca, daca nu vin dotate deja cu ele: lada de nisip, spatiu de depozitare jucarii, leagan, etc.
- Casutele din lemn pe piloni au avantajul de a permite instalarea unei scari, a unui topogan si sunt potrivite pentru copiii mai mari. Permit mai multa activitati de joaca. Casutele din lemn pe piloni sunt perfecte pentru copiii care ar putea avea nevoie de mai mult spatiu de joaca sau pentru orice prichindel caruia ii place sa se catere, sa alerge, sa se tarasca si sa sara (in siguranta) ca parte a jocului sau.
O casuta de joaca din lemn aduce beneficii nu doar copiilor, ci si parintilor. Ca parinte, vei fi mult mai linistit stiind ca al tau copil se dezvolta sanatos, atat din punct de vedere psihic, cat si fizic. Pe langa asta, vei avea mai mult timp pentru tine si pentru activitatile casnice.
Foarte dragute 😉