Home Editorial Cursuri de pictura pentru adulti – Trezeste artistul din tine!

Cursuri de pictura pentru adulti – Trezeste artistul din tine!

1547

Pastrarea unei gandiri flexibile, creative este importanta pe tot parcursul vietii noastre, dar devine si mai importanta pe masura ce inaintam in varsta.

Cand erai mic(a) petreceai ore in sir cantand, dansand, scriind sau desenand? Pierdeai notiunea timpului creand povesti pline de personaje, peisaje si abia mai adormeai din cauza entuziasmului?

Dar astazi? Viata ta a ramas in contact cu latura ta artistica?

Cursurile de pictura sunt o solutie creativa care te vor ajuta sa iti mentii mintea puternica, in timp ce iti extinzi orizonturile.

Beneficiile cursurilor de pictura si desen pentru adulti

Pictarea pe o panza, o bucata de hartie sau orice alta suprafata care ne permite sa ne exprimam poate fi o modalitate excelenta de a manifesta sentimente si ganduri pentru persoanele care trebuie sa comunice si care nu o pot face eficient prin alte mijloace. Este un tip de terapie alternativa care poate avea multe beneficii, cum ar fi urmatoarele:

  • Prin pictura, persoanele stresate, ingrijorate reusesc sa-si dezlantuie creativitatea si sa-si exprime sentimentele si emotiile, relaxandu-se .
  • Cresterea stimei de sine. Atunci cand pictura este efectuata intr-un mediu necompetitiv, relaxat si placut, o persoana poate atinge obiective personale deosebite. Acest lucru le va intari stima de sine.
  • Imbunatatirea abilitatilor motorii. La fel ca atunci cand folosim un instrument muzical, prin pictura si prin manipularea unei pensule sau a unui creion, invatam sa ne reglam miscarile mainilor si sa dezvoltam conexiuni cerebrale legate de aceasta abilitate. La adulti, actul de a picta poate ajuta la imbunatatirea abilitatilor motorii fine.
  • Stimularea creierului. Prin desen si pictura, ambele emisfere sunt stimulate in creier. Totul este sa ne lasam imaginatia sa zburde, astfel incat gandurile noastre cele mai profunde sa poata respira.
  • Dedicarea pentru pictura sau orice alt tip de creatie artistica necesita concentrare. Pictura este o indeletnicire meticuloasa care ne permite sa uitam de imprejurimile noastre si sa ne lasam pur si simplu purtati. Face ca timpul sa treaca fara ca noi macar sa observam.
  • Inteligenta emotionala. Emotiile sunt o parte foarte importanta a creativitatii noastre. Prin pictura putem lasa emotiile sa curga si sa experimentam fericirea, dragostea, empatia si pacea. Relaxarea obtinuta prin pictura ne ajuta sa obtinem un echilibru intre inima noastra si mintea noastra.

Iti vine sa–ti spui:

”Suna frumos dar eu n-am talent la pictura”, asa-i?

Da–mi voie sa–ti spun ca toti avem talent doar ca am uitat sa-l exersam!

Cursurile de pictura pentru adulti sunt disponibile in aceasta perioada in mai multe formate:

  • Online, live pe Zoom sau Facebook;
  • Online, inregistrari video;
  • Inregistrari video trimise pe mail.

Recomandare: activitati artistice in familie!

Invata ceva frumos si distreaza-te impreuna cu familia! Stiai ca exista platforme online unde poti urma mai multe tipuri de cursuri artistice online? Poate copilul invata pictura si canto, iar tu yoga sau pian! Ori poate fiecare cate putin din toate! Testeaza singura platforma pentru copii si adulti intre 5 si 105 ani cu acces la cursuri de pictura, canto, pian, capoeira si yoga: https://marianmoncea.ro/abonamente/scoala-de-arte-artretreat/

Cu un singur abonament, pe aceeasi platforma, tu si familia ta aveti acces la 5 tipuri de cursuri online! Cursuri de pictura, yoga, canto, pian si capoeira. Testeaza Gratuit timp de 3 zile lumea fantastica a artelor!

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.