Home Diverse Cele 5 reguli de care trebuie să ții cont atunci când redactezi...

Cele 5 reguli de care trebuie să ții cont atunci când redactezi advertoriale moderne

2202

Redactarea de advertoriale nu mai este un procedeu așa de simplu cum era cândva și cred că-i lesne de înțeles de ce: Google evoluează și odată cu această evoluția, crește și standardul de calitate. Dacă în trecut cerințele pentru un advertorial erau destul de simple, gen un cuvânt cheie repetat de câteva ori în vreo 300-350 de cuvinte, astăzi, cei care doresc advertoriale capabile să ajute cu adevărat în campaniile de link building, trebuie să redacteze niște advertoriale mai ample.

Există de fapt câteva reguli destul de simple de care dacă se ține cont în redactarea advertorialelor, acestea vor fi suficient de Google friendly cât să își facă treaba cu brio în cadrul campaniilor de link building moderne. Haideți să le trecem în revistă pe cele mai importante dintre acestea.

Cele 5 reguli de care trebuie să ții cont atunci când redactezi advertoriale moderne

  1. Relevanța – advertorialele moderne trebuie gândite din perspectiva celui care caută informație pe Google. În ultimii ani, Google a marșat ferm spre promovarea relevanței în motorul de căutare, așa că și advertorialele trebuie să fie relevante. Astfel, un advertorial despre o mașină de spălat trebuie să conțină informații relevante despre acel produs. Dacă se poate, ar fi indicat să se adauge informație care nu se găsește așa de ușor pe Google.
  2. Dimensiunea – după cum spuneam mai sus, astăzi nu mai funcționează advertorialele de 300-350 de cuvinte. Un advertorial care va fi luat în seamă de Google va avea peste 5-6 sute de cuvinte. Este destul de logic atât timp cât Google iubește relevanța, originalitatea, textul. Ce poți să scrii relevant în 300 de cuvinte? Sunt 3 paragrafe doar. Este nevoie de mai mult.
  3. Structura – redactarea advertorialelor moderne necesită o structură cu paragrafe care să nu fie mai lungi de 3-4 rânduri și subtitluri. În ultimii ani, Google ia în calcul și lizibilitatea textului, adică structura articolului, dacă este prietenoasă pentru cititor sau nu. Textul trebuie să fie unul clar, care să conțină informații relevante, structurat pentru o citire ușoară.
  4. Compoziția – un advertorial modern are mai multe componente. Pe lângă textul bine structurat, mai sunt necesare și imaginile, ori documentele de download. Imaginile + documentele ce pot fi descărcate (dacă este cazul) sporesc foarte mult gradul de utilitate, de relevanță al unui advertorial. De asemenea, descrierile imaginilor trebuie completate.
  5. Linkurile – trebuie evitată intoxicarea advertorialelor cu linkuri ce duc spre același domeniu. Se recomandă chiar inserarea de linkuri relevante către site-uri de genul Wikipedia, de unde cei interesați de anumite aspecte pot să se documenteze foarte bine. De exemplu, dacă se face un advertorial pentru un televizor, se poate pune și link spre pagina producătorului.

Acestea sunt cele mai importante 5 reguli de care trebuie să ții cont atunci când vrei să redactezi advertoriale moderne. Ideea de bază este destul de simplă: trebuie să ții cont de calitate. Calitatea cuprinde toate cele 5 puncte de mai sus (relevanța, dimensiunea, structura, compoziția și linkurile). Campaniile de link building trebuie să se schimbe, nu mai merge cu articole de 300 de cuvinte. România trebuie să înceapă încet, încet să intre în rândul țărilor în care calitatea este sfântă.

Totul se rezumă la bani. În România de-a lungul timpului piața advertorialelor a fost dominată de prețurile derizorii, prețuri la care evident, nu se poate veni cu pretenția de calitate. Cu timpul acest lucru se va schimba pentru că cei care se ocupă cu campanii de link building vor observa că nu prea mai au ce să facă cu niște texte de 300 de cuvinte, total irelevante, scrise în sictir de niște oameni nemulțumiți de faptul că munca lor este prost plătită. Este nevoie de calitate și se va face calitate.

 

Cu respect,

Alex Ciocan

www.vandimaginatie.ro

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.