Home Diverse Problema hanoracelor…

Problema hanoracelor…

1066
Problema hanoracelor

Înainte de Revelion, am dat o tură prin oraș să văd pe la magazine de niște hanorace. Aveam de gând să-mi cumpăr vreo două pentru că pe majoritatea celor pe care le aveam, le murdărisem cu câteva zile înainte când zugrăvisem bucătăria și doream oricum să trec în noul an așa, mai modern, mai „proaspăt”, cu haine mai noi pe mine pentru că oricum nu sunt genul de om care-și cumpără prea des articole vestimentare.

Fraților, ce-am găsit pe la magazinele din oraș, m-am luat cu mâinile de păr. Hanorace scumpe, modele aiurea, materiale de slabă calitate. Înțeleg ideea patronilor: investiție minimă prin achiziție la bani de nimic – profit maxim. Nu înțeleg însă de ce oamenii din acest oraș continuă să cumpere niște cârpe. Efectiv cârpe fraților, fără model, fără calitate, cârpe pe care dau o grămadă de bani. Nu mai zic despre magazinele sportive din oraș, că ele oricum au obiceiul să aducă cea mai urâtă marfă din lume, care probabil nu se vinde neam pe-afară, și care poate fi importată la bani de nimic în România. Odată ajunsă pe rafturile magazinelor din oraș, primesc preț de preț întrucât, se știe, oamenii cu carte puțină nu au habar de gusturi, pe ei îi interesează doar emblema să se vadă. Și nu contează cât costă că doar de-aia au părinți plecați la muncă în străinătate.

Singurul loc din care am găsit ceva hanorace bărbați mai răsărite, la prețuri ceva mai ok a fost bravosport.ro. Este vorba despre un site gen sportstidrect.com doar că aici este mai multă diversitate, iar la unele comenzi aștepți doar 2-3 zile pentru livrare, nu 7-10 ca pe site-ul englezesc. Chiar dacă este un magazin online orientat către articole sportive, există și marfă casual suficientă. În plus, marile branduri de genul Adidas, Nike, Puma sau Rebook au reușit în ultimii ani să vină spre consumatori cu modele tot mai greu de distins, la marginea dintre sport și casual. Calitatea trebuie să aibă prioritate iar aceste haine cumpărate din astfel de magazine sunt destul de ok din acest punct de vedere.

Ce se va întâmpla cu magazinele din oraș? Nu știu, peste ani și ani tot mai mulți oameni se vor deștepta. Dacă nu vor aduce marfă frumoasă și de calitate la prețuri care să concureze oarecum online-ul, cred că or să dispară. Deja multe buticuri s-au mutat online din dorința de a atrage mai multă clientelă și dacă au decis să aducă în prim plan și calitatea, nu e de mirare că o bună parte dintre acestea au rezistat pe piață. Rămâne la alegerea fiecăruia ce și de unde-și cumpără haine dar eu unul cred că trebuie să avem întotdeauna în vedere cel mai bun raport calitate-preț.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.