Home Diverse Transporturile – o nișă comercială în continuă ascensiune în România

Transporturile – o nișă comercială în continuă ascensiune în România

999
0
Transporturile

În ciuda faptului că România nu are autostrăzi, transporturile merg foarte bine. Lunar se înmatriculează aproximativ 40 de autovehicule de mare tonaj în fiecare județ al țării, potrivit statisticilor DRPCIV. La categoria 3.5 tone stăm și mai bine, fiind un sector oarecum mai ocolit de regulamente și restricții în ceea ce privește durata de conducere zilnică pentru șoferi. De asemenea, asistăm la o creștere a serviciilor și pe parte de transport funerar, atât la nivel național cât și internațional.

Este oarecum normal să se întâmple așa pentru că în ultimii ani au apărut din ce mai mulți tineri dornici să pună bazele unui business în țara lor, cu toate că activitatea se desfășoară poate internațional.

E mult mai ok să fii propriul tău stăpân decât să lucrezi la X și la Y și să fii tratat urât, cam așa se întâmplă de obicei în România atunci când lucrezi la patron. Există consum destul de mare în România așa că există și nevoie foarte mare de transport.

Dacă am avea autostrăzi cum au toate țările civilizate, cred că am fi un cuvânt destul de greu de spus în Europa, poate acesta este motivul principal pentru care nu se construiesc astfel de drumuri în România de 30 de ani. E posibil ca Europei să-i fie frică de noi.

Curios unde se va ajunge dacă se va continua în ritmul acesta, cu ritmul acesta în ceea ce privește înmatriculările. Acolo este dovada faptului că lucrurile merg foarte bine din punct de vedere economic. Nimeni nu înmatriculează autoutilitare, vehicule comerciale sau camioane ca să se plimbe cu ele. Clar scopul este acela de a face bani cu ele.

Poate vom ajunge cei mai mari transportatori din Europa în următorii 10 ani, căci tot se zvonește că România ar cam fi țara șoferilor de camion. Adică cei mai mulți șoferi din Europa români sunt, sau mai bine zis românii au cea mai mare pondere în breasla europeană a șoferilor profesioniști. Adevărul este că și școlile de șoferi au tot mai mulți elevi, chiar și eleve pentru obținerea categoriilor grele.

Iar faptul că transporturile europene făcute de estici sunt oarecum discriminate de vestici și totuși românii se descurcă pe această piață, nu poate decât să ne ambiționeze și să ne dea speranță de mai bine pe viitor. Cu siguranță e loc de mai bine în ciuda faptului că la nivel internațional nu prea suntem doriți sau băgați în seamă.

Se pare că unii oameni nu prea înțeleg ce înseamnă cu adevărat Uniunea Europeană. Faptul că România cotizează anual cu sute de milioane de euro la bugetul UE aduce după sine o serie de avantaje precum și accesul pe piața muncii din Vest ori posibilitatea de a face business în acea regiune. cu timpul vor înțelege probabil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.