Am fost acum câteva zile până la un amic în capitală, la el la serviciu mai bine zis. Omul își făcea veacul într-o clădire de birouri destul de modernă. Eu am mai văzut birouri moderne până acum așa că nu am fost dat pe spate.

Am fost însă plăcut surprins de niște panouri sticlă decorativă pe care le-am văzut acolo, folosite cu cap, panouri care m-au făcut să mă simt aproape ca-n sediul Google.

Se pare că designul de birouri trece la nivelul următor odată cu folosirea sticlei decorative. Chiar avem de-a face cu niște idei noi, desprinse parcă din revistele de arhitectură. Modernismul se ondulează și devine acel concept pe care cu toții ni l-am dorit dintotdeauna. Exact ca-n străinătate.

Eu unul apreciez foarte mult antreprenorii care investesc în design ultra modern pentru birourile angajaților. Discutăm despre niște oameni care au înțeles faptul că productivitatea crește NUMAI atunci când angajații se simt bine la locul de muncă, atât din punct de vedere colegial cât și din punct de vedere al cadrului fizic.

Antreprenorii care investesc în confortul angajaților au cele mai mari șanse să primească înapoi de la aceștia mult mai mult, și asta se întâmplă fără ca ei să ceară. Aș vrea să văd sticlă decorativă în toate birourile din România. Aș vrea să văd peste tot antreprenori dispuși să investească în angajați înainte să le ceară. La noi din păcate este exact invers, angajaților li se cere mai mult decât normal dar din punct de vedere al confortului la locul de muncă, nu se întâmplă mare lucru.

Cred că oricui i-ar place să se ducă la muncă într-un mediu curat, modern, în care să se simtă ca-n occident întrucât mulți dintre noi cei care ne dorim să ajungem la mai bine, dinspre occident ne luăm standardul. Probabil în viitorul apropiat tot mai muți antreprenori vor investi în birouri superbe pentru angajați, pe măsură ce țara se va depopula și va fi din ce în ce mai dificil să aducă la muncă oameni cu adevărat competenți. Treaba asta cu depopulatul deja se întâmplă, e doar o chestiune de timp…

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.