În imagini avem un tânăr frumos și liber, beat cui, ce tocmai iese dintr-un club din Galați cu o sticlă de șampanie în mână. Luat la întrebări de niște reporteri aflăm că el stă pe banii părinților, părinți care sunt de fapt milionari în EURO. Eu am mai văzut oameni care spun prostii la beție, dar cel din imagine clar merită o diplomă. Și chiar de-ar fi adevărat ce spune el, că părinții lui fac profituri de câte 10 milioane de euro pe an, cât de prost trebuie să fii tu să spui că stai pe banii părinților?

Bine, nu că în România ar fi ceva ieșit din comun ca tinerii să stea pe banii părinților până ajung ei înșiși la vârsta de pensionare. Se poartă la noi din ce în ce mai des, generațiile care vin din spate sunt niște pupați în fund majoritatea, incapabili să se descurce pe o piață a muncii care cere performanță și experiență. Acești cocoliți vor ajunge părinți la rândul lor, căci așa e cursul vieții și vor instiga la nemuncă și pe cei cărora le vor da naștere. Și iată explicația pentru care a crescut atât de mult șomajul în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Păi ce să mai caute ei la muncă din moment ce au avut dintotdeauna de toate la cur, de la iPhone la bani de țigări și cluburi?

Ce-i prea mult strică, iar aceste generații de copii cocoliți până la Dumnezeu vor strica și mai tare viitorul acestei țări despre care mulți dintre noi credem că sunt șanse mici să se mai facă bine vreodată. Nicăieri în lume nu s-a dat înainte prin nemuncă, șmecherie, furt și alte mișmașuri-combinații.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.