Am descoperit pe YouTube recent un clip publicitar al celor de la Vaagen Brothers Lumber. Este de fapt un documentar de vreo 5 minute foarte calitativ filmat și explicat, în care este prezentat drumul bușteanului într-o uzină de prelucrare a lemnului.  Este o prezentare venită de peste ocean, filmată cu drone și care demonstrează încă o dată faptul că sinceritatea și transparența reprezintă de departe cea mai bună cale către un spot comercial de calitate. Clipul a adunat până acum peste 1.5 milioane de vizualizări și este mai mult decât spectaculos. Pur și simplu este genul acela de material căruia-i dai play și nu te aștepți să fie ceva atât de bun, ceva atât de calitativ. Când ajunge la final îți dorești să mai fi fost.

Acest tip de clip te face să te gândești la cât de mult a evoluat tehnologia în ultimii 200 de ani. Până nu demult ne bazam doar pe topoare și pe fierăstrău, iar acum, reușim să băgăm copacul pe-o bandă și să-l scoatem de-acolo scânduri sau grinzi, în funcție de necesități, în unele cazuri direct mobilă. Peste ocean se construiește foarte mult pe bază de lemn, așa că ei sunt direct interesați să dezvolte aceste tehnologii de prelucrare a lemnului și să le ducă la alt nivel de la an la an. La noi în România din păcate tot cimentul, tot betoanele sunt la modă. Noi avem mentalitate de oameni care vor să facă o casă pe care nepoții să o lase moștenire strănepoților. De ce? Nimeni nu știe. Noi când auzim de lemn tăiat masiv parcă ne ia cu tremurat, ne gândim mereu la defrișările ilegale ce au loc periodic în România.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.