Povesteam zilele trecute despre copilul care a traversat strada prin loc nepermis și nu oricum, ci călare pe o trotinetă. E bine acum copilul, slavă Domnului, după ce o mașină care circula regulamentar l-a luat din plin. Astăzi însă nu vom discuta despre ideea de a face cadou copiilor trotinete electrice cum se vehiculează în clipul de mai jos, ci vom scoate în evidență motivele principale pentru care tu ca adult, ar trebui să stai departe de ele. Nu, chiar nu e o idee bună să cumperi așa ceva.

3 motive să NU îți cumperi o trotinetă electrică

  1. Nu ai cadru legal pentru a circula cu ele. Singurul vehicul fără motor admis pe carosabil este bicicleta. Cu trotineta ești considerat pieton iar pietonii nu au ce căuta pe carosabil. Dacă te lovește o mașină când ești pe trotineta electrică, deși nu este vina ta, conducătorul auto nu va putea fi tras la răspundere. O să fii nevoit să circuli cu ea pe trotuar și pe trotuar sunt alte probleme precum copii, borduri, etc.
  2. Ai toate șansele să-ți rupi gâtul. Aceste trotinete electrice sunt destul de periculoase. Unele dintre ele depășesc lejer 30 km/h. Imaginează-ți ce se poate întâmpla dacă circuli cu 30-40/oră și dai într-o groapă. La cât au roțile de mici, cazi de te rupi și fără să ajungi sub roțile vreunei mașini. Și la noi străzile sunt pline de gropi.
  3. Cu timpul bateria cedează. Decât să dai o grămadă de bani pe un dispozitiv cu care poți merge doar vara ori când nu plouă/ninge, a cărui baterie se duce cu timpul, mai bine o lași baltă. După 2-3 ani nu o să mai aibă autonomie. Bine, asta dacă reușești să nu dai colțul călărind-o înainte să înceapă să scadă autonomia.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.