SHARE

Întotdeauna am fost atras de mașinile electrice. Acestea au cuplu mai bun, accelerație mai bună și consum excelent. Dacă mai pui la socoteală și faptul că nu poluează, se transformă parcă în vehicule perfecte pentru secolul în care trăim.

Din păcate, mașinile electrice sunt destul de scumpe iar infrastructura de alimentare la nivel mondial încă nu este acolo unde ar trebui să fie. Astfel, soluția cea mai bună pentru mulți dintre pasionații de vehicule electrice rămâne mașina hibrid, adică mașina care are un motor pe benzină folosit la viteze mai mari și un motor electric, propulsat de o baterie, folosit la viteze mici specifice orașelor.

Indiferent că discutăm despre mașinile full electrice sau despre cele hibrid, atât timp cât sunt echipate cu baterie, aceasta va trebui înlocuită la un moment dat.

Astfel, pentru cei care sunt curioși cum arată și cum se înlocuiește o astfel de piesă, am pus mai jos un clip de la Chris Fix, celebrul mecanic de pe YouTube care ne învață cum să facem anumite reparații la mașinile noastre în regie proprie.

Sincer să fiu, eu unul am fost destul de surprins când am văzut clipul, nici eu nu mai văzusem cum arată o baterie de mașină hibrid, mă gândeam eu că trebuie să fie mare dar cea din clip este de-a dreptul uriașă.

Și culmea, operațiunea de înlocuire nu este deloc dificilă. Poate la modelele mai noi e oarecum mai complicat cu demontatul, însă la această Toyota Prius din clip, lucrurile par destul de simple. Și oricum când te apuci tu de treabă pare mult mai simplu decât pare în clip.Când vezi un clip ești concentrat prea mult pe anumite lucruri.

Articole Recomandate

Interviu cu Donald Trump (1980) Interviul de mai jos este luat în anul 1980, pe când actualul Președinte al Statelor Unite avea doar 33 de ani. Pentru  cei care au o părere proastă despre el, să vadă și acest clip. S-ar putea să își...
Cum se reciclează dozele din aluminiu Știați că un balot de 1 tonă de doze din aluminiu conține până la 65.000 de doze? Ei bine, aceasta este doar una dintre informațiile interesante legate de reciclarea dozelor. Acești baloți sunt puș...
Unii chiar câștigă pe la sloturi Prin străinătate, cei care joacă la „păcănele” chiar joacă și chiar câștigă. Nu ca la noi, unde se bagă screen record pe cont demo și proștii se uită cum câștigă X și Y zeci de mii de lei în doar câte...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.