Îmi aduc aminte de vremurile când apăruse Bitcoin în peisaj. Era o monedă virtuală controversată pe atunci în care nimeni nu credea. În momentul în care a căpătat potențial a început să coste ceva bani. Țin minte că am fost și eu plătit în Bitcoin pentru ceva colaborare. Nu erau mulți pe-atunci și nici valoroși. 1 BTC se dădea pe atunci cu 11 dolari parcă. Am zis mersi pentru ei și am căutat să-i mărit. Să scap de ei.

Ei bine, imaginați-vă voi ce-ar fi fost să fi uitat de ei într-un cont și să-mi aduc aminte că-i am atunci când 1 BTC se vindea cu aproape 20 de mii de dolari? Puteam să fiu bogat acum. Eu am vândut acei BTC la vremea respectivă, imediat după ce i-am luat, cu 8 dolari bucata sau ceva de genul. Așa e viața, la omul sărac nici boii nu trag la jug. Sau mai bine zis păduche la păduche trage. Care s-a născut sărac, sărac îi e sortit să moară.

Cine a știut că această monedă virtuale va ajunge cândva să valoreze o avere? Nimeni. a fost ceva mai mult decât spontan, ca și internetul în sine. A apărut din neant și iată-l la ce nivel a ajuns în ziua de azi. La fel și Bitcoin. În ziua de azi această criptomonedă s-a mai dezumflat, nu mai valorează 20 de mii de dolari. Astăzi se poate cumpăra Bitcoin în România cu aproximativ 4500 de dolari. O sumă mare ar spune mulți.

Prețul a scăzut pentru că există metode prin care oamenii pot face rost de această criptomonedă fără să o cumpere. Există aparate speciale de minat iar dacă algoritmul nu prea se schimbă, pe piață ajunge prea multă criptomonedă. Evident, atunci când oferta este mai mare decât cererea, prețul începe să scadă. Dar nu-i problemă, sunt convins de faptul că pe viitor prețul la BTC o să crească înapoi. Aceasta este și va fi pentru multă vremea cea mai de seamă criptomonedă, care va trage după ea în sus sau în jur întreaga piață crypto. Voi ce părere aveți despre Bitcoin? Ați deținut vreodată vreo criptomonedă?

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.