Nu cred că am avut onoarea să ascult în ultimii ani o piesă mai bună ca asta, o piesă care să povestească mai multă Românie prin versurile sale. De la „Cheloo-Lumea s-a schimbat”, melodia lui Spike – Manele, clar reușește să scoată adevărul la lumină. Există câteva dume geniale în această piesă de genul „jante din piele”, „icoane cu rame Armani”, „manele manele, și toți ipocriții de-ascund dar dansează pe ele”, și așa mai departe.

Piesa asta nu va ajunge niciodată mai sus de locul 20 în Trending pentru că deranjează. În România există foarte multă cocălăreală și de obicei, cocalarii taxează din umbră. Nu au curaj să-și exprime un punct de vedere clar. Bine, cred că și dacă ar vrea nu ar putea să facă asta pentru că sunt analfabeți. Și analfabeții nu sunt în stare să scrie. Românilor le plac manelele chiar dacă este o muzică țigănească. Societatea asta s-a țiganizat și ea.

Acum sunt la modă castele P+2+M chiar dacă familia este formată doar din 3 membri, sunt la modă BMW-urile de 20 de mii de euro second hand cumpărate de cele mai multe ori în rate și așa mai departe. Fala țigănească s-a instaurat așadar în mentalitatea românilor manelizați, în mentalitatea românilor cocalari. Dar nu-i nimic, e bine și așa. Că lumea se întreabă de ce țara merge îndărăt. Păi cum să dea înainte cu atâta prostime?

Care țară din lumea asta evoluează când oamenii din interiorul granițelor devin din ce în ce mai proști de la an la an? Voi nu vedeți că manelele au prostit lumea în ultimul hal? Că acum românii au valoare și talent, și mebveuri cu jante de piele așa cum zice Spike.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.