Adrian Niculescu a spus lucrurilor pe nume din nou, chiar la nunta sa, unde a rugat invitații să nu țină cont de tradiția cu furatul miresei. Ei bine, da.

Cred și eu că este vremea să schimbăm un pic lucrurile în peisajul tradițiilor de nuntă din România pentru că multe dintre obiceiuri pur și simplu nu mai sunt de actualitate. Cel cu furatul miresei de exemplu reușește să plictisească jumătate dintre nuntași timp de un ceas, două, până când mirele și mireasa ajung înapoi la petrecere.

Apoi, ar mai fi și tămbălăul făcut în fața blocului, obicei cu care oamenii au venit de la țară. Diferența e că la țară deranjezi 50 de oameni cu fanfara în timp ce la oraș, deranjezi un cartier întreg. Nu trebuie să fim egoiști, nu avem motive să ținem la această tradiție la oraș din moment ce aduce mai multe înjurături decât gânduri bune.

Credeți-mă pe cuvânt, că dacă vă apucați să dați cu trompete și tobe sâmbătă dimineața sub ferestrele unor oameni pe care nu-i cunoști, mai mult ca sigur te trezești cu frigiderul plin de carne. Atunci, de ce naiba să mai ții o asemenea tradiție dacă deranjează?

A, și mai e și prostia cu claxonatul în alai. După ce ai deranjat un cartier întreg cu tobe și trompete, acum trebuie să deranjezi un oraș întreg cu alaiul de nuntă, alai în care toată lumea claxonează ca la nebuni. Aici din nou, oamenii din jur care aud acest zgomot nu or să se bucure niciodată pentru tine, nu or să se bucure că tu te căsătorești, mai de grabă or să te înjure. Nu cred că există om pe planeta asta care să se bucure atunci când este nevoit să stea în vacarm. Dacă mai ai baftă să claxoneze alaiul când vorbești la telefon, vă dați seama câtă bucurie.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.