Home Diverse Cum trebuie să fie o rochie de ocazie de calitate?

Cum trebuie să fie o rochie de ocazie de calitate?

1173
rochie de ocazie

Nunțile, botezurile, sunt evenimente în cadrul cărora fiecare femeie dorește să arate cât mai bine și cât mai unicat. Astfel, rochiile joacă un rol crucial în toată această ecuație.

Problema e că în ultimii ani, evenimentele importante au căpătat o alură de kitsch, pe măsură ce fel de fel de magazine au început să vândă atât în orașele din țară cât și virtual, fel de fel de rochii de ocazie ce nu mai au nicio legătură cu eleganța.

Haideți să discutăm așadar cum ar trebui să fie o rochie de ocazie astfel încât să aibă bun gust, să se încadreze oarecum în normalitate. Cred că orice femeie își dorește să arate bine dar cu bun gust indiferent de eveniment, că-i nuntă sau botez, etc.

Cum trebuie să fie o rochie de ocazie de calitate?

În primul rând – culorile. Am tot văzut pe la evenimente rochii de ocazie care mai aveau puțin și semănau cu cele folosite de anumite etnii minoritare din România. O rochie croită cu bun gust nu trebuie să fie nici sobră, negru complet, dar nici sorcovă ori vreun colorit amestecat țipător. Se poartă negru, albastru, roșu chiar și deschis, verde.

În al doilea rând – materialul. Am tot văzut pe la nunți ceva material care semăna a perdea/draperie de fereastră. Nu știu de unde cumpără unele femei asemenea rochii de ocazie, însă erau departe de idea de calitate. Niște rochii de ocazie elegante vor fi croite din stofă sau chiar catifea (pentru femeile mai extravagante).

În al treilea rând – prețul. O rochie serioasă nu are cum să coste 100 de lei sau mai puțin, cel puțin nu cea destinată ocaziilor speciale. Un preț corect pentru un asemenea articol vestimentar se situează în jurul sumei de 500 de lei și peste. Prețul este cel care de obicei dictează nivelul de calitate, iar o femeie serioasă va dori întotdeauna o rochie de calitate.

În al patrulea rând – croiala. Deși aici e vorba mai mult despre gusturi personale, trebuie să ne punem și în trend cu moda. În 218 se poartă croiala dreaptă, dar și cea de tip sirenă. Fiecare poate să poarte orice tip de croială dorește atât timp cât rochia este făcută cu bun gust și materialele sunt de calitate. Important este cum te simți în acea rchie.

În al cincilea rând – brandul. Pentru unii brandul nu contează (și e ok) atât timp cât modelul de rochie este unul de bun simț iar calitatea materialelor și a croielii este una carte să corespundă standardelor. Dacă nu vă pricepeți atât de bine la alegerea rochiei, puteți merge pe branduri cunoscute precum  ARTISTA, AURA CARINA, BBY, GINETTE, etc.

Acum, rămâne la alegerea voastră dacă vreți să țineți cont de aceste mici sfaturi sau nu. Până la urmă tot ce contează este ca tu să te simți minunat în acea rochie și să te poți mișca lejer.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.